Aktualno

JOŠ JEDAN IZDAVAČKI POTHVAT DULISTA Željan Konsuo u novoj knjizi otkriva nepoznate detalje i intrige dubrovačkog nogometa

JOŠ JEDAN IZDAVAČKI POTHVAT DULISTA Željan Konsuo u novoj knjizi otkriva nepoznate detalje i intrige dubrovačkog nogometa
mockups-design.com

Promocija najnovije knjige u izdanju DuLista ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ održat će se u utorak, 5. srpnja 2022. u hotelu Valamar Lacroma s početkom u 20 sati. Riječ je o izdanju monografskog karaktera kojeg potpisuje Željan Konsuo, autor koji se profilirao kao kroničar dubrovačkog sporta. Ovo je njegova treća knjiga, a zasigurno je svima dobro poznata ona posljednja iz 2019. godine kada je prvi put u povijesti ukoričio 95 godina postojanja najtrofejnijeg hrvatskog sportskog kluba Jug. Nakon što je objavio ‘Pet do sto’, kapitalno djelo na kojem je radio pune dvije godine, posvetio se opet Jugu, ali ovaj put sagledavajući sve one segmente za koje nije bilo mjesta u vaterpolskoj ‘enciklopediji’.

Upravo nogomet, koji se u Dubrovniku počeo igrati još 1907. godine, tema je najnovije knjige koja uskoro izlazi u nakladi DuLista. Ovo je prva knjiga koja je u potpunosti posvećena dubrovačkom nogometu, knjiga koja će sasvim sigurno obogatiti hrvatsku sportsku historiografiju. Knjiga nosi naziv ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ jer u Jugu se prvotno igrao i nogomet, a kako je dolazio do sve više arhivskih podataka i materijala Konsuo se odlučio na jednom mjestu sažeti posljednjih 115 godina igranja nogometa u Dubrovniku. ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ osim što donosi kronološki pregled nogometnih klubova i zapaženih rezultata, otkriva čitav niz nepoznatih detalja, povijesnih činjenica pa čak i razotkriva intrigantne ‘nesporazume’ koji su se vješto uvriježili posljednjih desetljeća u dubrovačkoj sportskoj javnosti.

Knjiga o dubrovačkom nogometu obiluje zapisima iz dubrovačkog Arhiva, dosad nikad objavljenim fotografijama te razgovorima sa zaslužnim dubrovačkim nogometašima i trenerima. Nogometnim pričama i svojim viđenjima o nogometu na krajnjem jugu Hrvatske knjizi doprinijeli i poznati suradnici poput povjesničara sporta Jurice Gizdića, odvjetnika i sportskog zanesenjaka Saše Pavličića Bekića te sportskih novinara Bernarda Jurišića i Tonćija Vlašića.

S knjigom ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ DuList nastavlja niz izdavanja i uredničkog oblikovanja izvrsnih djela s dubrovačkog područja – ‘Mljet, Sadržaj sreće’, dr. Siniše Cara te ‘Svi Vlahovi ljudi’, monografija koju autorski potpisuje upravo Dulist ranije su izdane uspješnice ove dubrovačke tvrtke.

Uz autora, Željana Konsua, u promociji knjige sudjelovat će i Barbara Đurasović, glavna urednica DuLista, ujedno i urednica knjige.

Pročitajte još

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist