Kultura

Još dva nastupa Linđa u obljetničkoj godini na Igrama

Lindjo na Igrama 2016 3

Na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara još su dva nastupa Folklornog ansambla Linđo koji će se održati večeras te 12. kolovoza s početkom u 21:30 na taraci tvrđave Revelin.

U obljetničkoj godini Linđovci s posebnim žarom nastavljaju i svoje tradicionalne nastupe na dobro znanoj lokaciji.

Ove godine se obilježava pedeset godina nastupa Folklornog ansambla Linđo na Igrama, što je i proslavljeno svečanim koncertom održanim 12. srpnja ispred crkve sv. Vlaha, no Linđo ne zapostavlja svoje tradicionalne nastupe na taraci Revelina. Iz godine u godinu, a tako već 50 ljeta, Linđovci uvijek iznova festivalskoj publici predstavljaju bogatstvo i ljepotu hrvatskih narodnih pjesama i plesova.

Program uključuje neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim plesove iz Zaprešića, Međimurja, Baranje, Vrlike, Slavonije te tradiciju bunjevačkih Hrvata i Šokaca, uz lokalne pjesme i napjeve.

Folklorni ansambl Linđo stalno okuplja 200 do 300 djevojaka i mladića u dobi od 12-30 godina. Plešući, pjevajući i svirajući u izvornim kostimima, narodnim nošnjama goleme vrijednosti, linđovci dinamičnim i živim izvedbama, šarolikošću repertoara, atraktivnim i dobro pripremljenim izvedbama svjedoče o bogatstvu kulture svoje domovine.

Na gostovanjima u dvadesetak europskih i izvaneuropskih zemalja, na hrvatskome i na svjetskome zemljovidu publika prepoznaje identitet FA Linđo: spoj vedrine, veselja, mladosti i ljubavi s jedne te koreografski, glazbeno i izvođački preciznih i energičnih nastupa s druge strane.

Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30 posto.

Pročitajte još

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist