Zanimljivosti

Jeste li se opustili preko ljeta?

Jeste li se opustili preko ljeta?

Jesu li građani iskoristili ljeto za aktivno traženje (boljeg) posla, odnosno jesu li se zaposleni uspjeli opustiti na godišnjem odmoru ili su ih neprestano prekidali pozivima?

Da za tražitelje posla ni preko ljeta nema predaha, pokazuje podatak portala Moj Posao da 50 posto ispitanika tijekom ljeta aktivnije nego inače pristupa traženju posla. Za 46 posto ispitanika traženje posla ipak ne ovisi o godišnjem dobu. Jedan je ispitanik razlog zašto nezaposleni nemaju mogućnost raditi pauze, sažeo u komentaru da mu 'posao treba za cijelu godinu'. Tek 4 posto ispitanika navodi da se ljeti odmara, odnosno ne traži posao.

Kada je slanje otvorenih molbi u pitanju, 40 posto nezaposlenih ih šalje tijekom cijele godine. Da 'ljetno' traženje posla može biti dobra priprema za jesen, smatra trećina ispitanika (33 posto) koja upravo tada šalje otvorene molbe. Njih 27 posto ne vjeruje u njihovu snagu te čeka da se otvori natječaj.

Rad na unaprjeđenju znanja i vještina također nije aktivnost 'rezervirana' samo za ljeto. Čak 60 posto nezaposlenih radi na sebi tijekom cijele godine, dok ih petina ipak bira ljeto kao idealno doba godine. Preostala petina ljeto koristiti za odmor.

 

Pročitajte još

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist