Zanimljivosti

Jesenske namirnice za lakšu borbu s viškom kilograma

Jesenske namirnice za lakšu borbu s viškom kilograma

Ako se mučite s viškom kilograma, najbolji saveznici u ovom jesenskom razdoblju bit će vam pet namirnica koje ubrzavaju metabolizam.

Kako donosi portal Zadovoljna.hr to su cimet, batat, kruška, grejpfrut i tamna čokolada. Evo i zašto:

Slatki krumpir batat izvrstan je izvor vlakana koji potiče sagorijevanje kalorija, a istovremeno produljuje sitost organizma. Pomaže u regulaciji razine šećera u krvi. Najbolje ga je skuhati i lagano začiniti.

Cimet je u ovo doba godine izvrstan dodatak za sezonske napitke, ali i mnogobrojna jela. Ovaj začin ubrzava metabolizam i uravnotežuje razine šećera u krvi. Naravno, izbjegavajte slastice s cimetom. Bolje ga je dodati u jutarnju kavu.

Kruške su zdrave voćke koje sadrže mnogo pektina. Ova vlakna potiču probavu, pomažu u snižavanju lošeg kolesterola i imaju pozitivan učinak na mršavljenje. No, dnevni unos ograničite na jedan plod.
Grejpfrut e izvrstan izbor za doručak ili desert. Njegovim gorko-kiselim plodovima možete oplemeniti i zdravu salatu ili ga iscijediti za pripremu dressinga ili marinade. Bogat je vitaminom C, ali i dobar izvor topivih vlakana koji pomažu kod mršavljenja.

Tamna čokolada po brojnim studijama sporo se probavlja, dulje nas čini sitijima i saveznik je mršavljenja. Morate biti umjereni u konzumaciji, a preporučuju se dvije kockice dnevno.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

UNUTRA ILI VANKA Gdje su mačke sretnije?

Dulist

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist