Zanimljivosti

JEDINI U HRVATSKOJ Restaurant 360 Dubrovnik dobio visoko priznanje za vinsku kartu

JEDINI U HRVATSKOJ Restaurant 360 Dubrovnik dobio visoko priznanje za vinsku kartu

Restaurant 360 Dubrovnik dobitnik je Wine Spectator Best of Award of Excellence 2018.

Tako uz Michelinovu zvjedicu dobivenu u ožujku 2018., sada ima i visoko priznanje za svoju vinsku kartu čime se svrstava u red iznimnih restorana koje vodeći autoritet u svijetu vina Wine Spectator preporučuje svojim čitateljima.

Tiskano izdanje Wine Spectator-a prati preko 3 milijuna čitatelja, a na svojoj je web stranici objavio listu restorana nagrađenih prestižnim Restaurant Award odlikovanjima. Radi se o nagradama raspoređenim u tri kategorije: Award of Excellence, Best of Award of Excellence i Grand Award.

Restaurant 360 Dubrovnik, već je lani, jedini u Hrvatskoj dobio Award of Excellence, a ove godine popeo se stepenicu više ušavši u kategoriju – Wine Spectator Best of Award of Excellence 2018, kao jedini restoran iz Hrvatske među 1 215 restorana iz cijeloga svijeta. Prema službenom pojašnjenju samoga organizatora, ova kategorija znači da restoran nudi ekstenzivnu selekciju etiketa i širok dijapazon najboljih godišta vina iz raznorodnih vinskih regija.

JEDINI U HRVATSKOJ Restaurant 360 Dubrovnik dobio visoko priznanje za vinsku kartu

Urednik i izdavač Marvin R. Shanken izjavio je da su vinske listeove godine nagrađenih restorana impresivnije i inovativnija nego ikad, jer je publika sve zahtjevnija pa i restorani ulažu poseban napor u sastavljanje istih.

– Cilj Wine Spectator Restaurant Award programa jest učiniti restorane s izuzetnim kartama dostupnima čitateljima i ljubiteljima vina  – istaknuo je.

Award of Excellence dobila su ove godine 2 453 restorana, Best of Award of Excellence dobilo je 1 215 restorana, a 91 restoran nalazi se u kategoriji Grand Award.

Vinska karta u Restaurant 360 Dubrovnik broji 466 etiketa, a koncipirana je prema sortama uz jasnu razdiobu internacionalne od hrvatske i regionalne liste uz pomnu selekciju relevatnih i raritetnih svjetskih vina. Naglasak je stavljen na autohtone hrvatske sorte te sorte okolnih regija. U ponudi je i 70 vina na čaše. Restoran je već godinama u sustavu Coravin tehnologije, a uz glavnog sommeliera i voditelja restorana Rudolfa Papca, u restoranu je stalno zaposleno i 5 sommeliera sa završenim drugim i trećim stupnjem WSET-a.

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist