Grad

Je li i vas probudilo nevrijeme? Evo koliko je palo kiše

Je li i vas probudilo nevrijeme? Evo koliko je palo kiše

Naše sugrađane jutros je probudilo jako nevrijeme, popraćeno kišom i gradom. Kolika je količina grada pala, svjedoče i fotografije koje smo zabilježili nekoliko sati nakon nevremena. Prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, vidljivo je kako je u Dubrovnik među lokacijama u kojima je palo najviše kiše u posljednja 24 sata.

Dežurni prognostičar DHMZ-a za DuList istaknuo je 12-satnu količinu oborine u našoj županiji.

-12 – satna količina oborine (od jučer od 19 sati do danas do 7 sati) izmjerena na našim postajama na području Dubrovačko-neretvanske županije: Ploče 29 l/mˇ2, Metković 23 l/mˇ2, Dubrovnik 24 l/mˇ2, Dubrovnik aerodrom 20 l/mˇ2, Lastovo 26 l/mˇ2 i Prevlaka 17 l/mˇ2. Na automatskim postajama od ponoći do sada je zabilježeno: Grude(Konavle) 21.4 l/mˇ2 i Ploče 40.6 l/mˇ2. Lokalno je vjerojatno palo više kiše, no o tome nemamo službene podatke zbog nedovoljno guste mreže meteoroloških postaja – naglasio je.

Iz JVP Dubrovački vatrogasci ističu kako noćas nisu imali intervencija.

 

Je li i vas probudilo nevrijeme? Evo koliko je palo kiše

A situacija jutros, kako javlja DHMZ, je oblačno i vjetrovito uz povremene oborine. U većini krajeva padat će snijeg, češći na istoku i u gorskim predjelima, a uz obalu i kiša, osobito na jugu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom. Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjeverozapadu i u gorju jak. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i orkanskim, samo na krajnjem jugu jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist