Grad

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

solarni paneli 161013

Objavljen je javni poziv za sufinanciranje troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih modula do 10 kW u obiteljskim kućama na području Dubrovnika. Predviđene mjere sufinanciranja su bespovratna novčana sredstva s kojima se nastoji potaknuti građane (fizičke osobe) na ugradnju fotonaponskih sunčevih modula.

Ukupno raspoloživa sredstva u 2024. godini po ovom pozivu iznose 365.000 eura, a građani mogu ostvariti pravo na sufinanciranje 90 posto od nastalog troška ulaganja, ali ne više od 4.650 eura po kućanstvu. Sredstva će se prijaviteljima isplaćivati za sufinanciranje opravdanih troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih modula koji nastanu nakon datuma objave poziva odnosno 19. travnja 2024. godine, a što se dokazuje datumom izdavanja računa.

Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava 180 dana od dana objave, odnosno zaključno s 15. listopada 2024. godine. Uvjeti, kriteriji bodovanja, način podnošenja prijava, kao i rokovi isplate sredstava propisani su javnim pozivom.

Navedeni javni poziv provodi Grad Dubrovnik u cilju poticanja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima, te smanjenja emisije stakleničkog plina CO2, kao i poboljšanja energetske učinkovitosti na području Dubrovnika.

Pročitajte još

U PETAK KOD GIMNAZIJSKE DVORANE Komemoracija 77. obljetnice komunističkog zločina nad Stjepanom Wollitzem

Dulist

Gradonačelnik primio aktualnu Miss Universe Hrvatske Zrinku Ćorić

Dulist

ODLUČENO NA SASTANKU Maturanti će i ove godine moći proslaviti norijadu u parku na Pločama

Dulist