Kultura

Javna tribina o Viktoru Mohru

Javna tribina o Viktoru Mohru

Družba „Braća hrvatskog zmaja“ Zmajski stol u Dubrovniku organizira javnu tribinu posvećenu Viktoru Mohru večeras u 19.30 sati u Franjevačkom samostanu Male Braće.

Na tribini sudjeluju dr.sc. fra Josip Sopta, dr. sc. Đuro Deželić, Marijan Liszt, Josip degl' Ivellio, dr. sc. Nevio Šetić i Nikola Obuljen.

– Viktor Mohr, rodom Dubrovčanin, obnašao je dužnost protonotara Družbe od 1936. do 1946. godine, kada su komunističke vlasti zabranile njeno djelovanje. Mohr je sačuvao pismohranu Družbe, sredio je i predao na čuvanje franjevcima u samostan Male Braće u Dubrovniku, s tim da se vrati Družbi, ako se ona ikad obnovi, što se i dogodilo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. To je u znatnoj mjeri olakšalo obnovu rada Družbe i zbog toga, kao i zbog njegova djelovanja kao Meštra protonotara, odlučili smo mu posvetiti tribinu na koju Vas pozivamo – ističe se u pozivu na tribinu.

Iz zagrebačke središnjice družbe dolazi deset osoba od čega pet članova Meštarskog zbora (najviše tijelo Družbe) na čelu s Velikim meštrom, te još dva bivša Velika meštra, što pokazuje koliki značaj Družba pridaje ovom skupu.

Bit će to i prigoda da se javnost pobliže upozna s radom i djelovanjem Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" putem njenih najistaknutijih članova.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist