Grad

JAVNA NABAVA Traži se izvođač radova adaptacije zgrade buduće OŠ Marina Getaldića

JAVNA NABAVA Traži se izvođač radova adaptacije zgrade buduće OŠ Marina Getaldića

Nakon izrade projektne dokumentacije i pribavljenih svih potrebnih dozvola, Grad Dubrovnik raspisao je javnu nabavu za izvođenje radova rekonstrukcije i adaptacije zgrada Osnovne škole Marina Getaldića u povijesnoj jezgri i to na adresi Ilije Sarake 7 – prostor buduće škole i adresi Nikole Gučetića 1 – prostor sadašnje škole Centar.

U nekadašnjoj palači, koja je zapadnom stranom omeđena Ulicom Ilije Sarake, a s istočne Ulicom Pobijana smjestit će se tri razreda (od I. do III.) s po dva odjeljenja te potrebni i adekvatni prostori za učenike (odmor, blagovaonica), prostori za nastavno osoblje i servisni prostori školskog objekta. U zgradu OŠ Centar, koja je također predmet ovog projekta, smjestit će se pet razreda (od IV. do VIII.) s ukupno osam odjeljenja.

Projektom se predviđa preuređenje i obnova postojeće građevine, koji će se odvijati u skladu s konzervatorskim smjernicama, na način da će se unutrašnjost prilagoditi potrebama škole te povećati energetska učinkovitoat. U školi Centar obavit će se manje preinake kako bi se prostor prilagodio za učenike viših razreda, a dogovor donatora Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika je da se u oba objekta nastavna i školska oprema podigne na najveću moguću razinu.

Osnovna škola Marina Getaldića trenutačno djeluje na dvije adrese, odnosno viši razredi (od 5. do 8. razreda) smješteni su u zgradi Gimnazije čime im je onemogućeno dostizanje školskih standarda jednosmjenske nastave. Adaptacija i uređenje predmetne zgrade u ulici Ilije Sarake tako je od općeg društvenog interesa za Grad Dubrovnik, čime će se omogućiti uvođenje nastave u jednoj smjeni u OŠ Marina Getaldića, ali i ujedno i Gimnaziji Dubrovnik.

Treba podsjetiti kako je Dubrovačka biskupija sklopila s Gradom Dubrovnikom Ugovor o davanju nekretnine na korištenje bez plaćanja naknade, kojim je Gradu Dubrovniku zgrada u ulici Ilije Sarake 7 ustupljena isključivo za potrebe organiziranja škole.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist