Grad

JAVLJAJU IZ GRADA Natječajna dokumentacija za rekonstrukciju javne rasvjete na javnom savjetovanju

KODAK Digital Still Camera

U tijeku je postupak javnog savjetovanja za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, javljaju iz Gradske uprave. Javno savjetovanje traje do 2. svibnja 2022., a omogućuje svim prijaviteljima da u okviru procesa izraze svoje prijedloge za modifikacijom natječajne dokumentacije, ako isto smatraju potrebnim. Po završetku postupka te objavi izvješća, Grad Dubrovnik pokrenut će postupak nabave za izvođenje projekta.

Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika., podsjećaju iz Gradske uprave,  provodit će se na širem gradskom području te će obuhvatiti 3755 zastarjelih rasvjetnih tijela. Naime, postojeći sustav javne rasvjete sastoji se od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki. Iste će se zamijeniti visoko efikasnim LED svjetiljkama koje doprinose zaštiti okoliša i povećavaju energetsku učinkovitost sustava javne rasvjete.

Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići izvedbom rekonstrukcije u odnosu na zatečeno stanje veća je od dva milijuna kuna na godišnjoj razini. Dodatno, značajno će se smanjiti troškovi održavanja sustava koji nisu zanemarivi.

Ukupni iznos investicije je 14 milijuna kuna. Grad Dubrovnik predmetnu investiciju financira kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.

Pročitajte još

U POVIJESNOJ JEZGRI Ove su ulice večeras bez vode!

Dulist

Završena posljednji korak pred realizaciju azila za životinje

Dulist

Domouprava prijavila projekte energetske obnove zgrada za EU sufinanciranje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija