Grad

Grad osigurao 740 tisuća kuna za programe udruga koje skrbe za osobe s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković donio je Zaključak o dodjeli financijskih sredstva za 2022. godinu za programe iz područja skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Ukupno je za tekuću godinu osigurano 740 tisuća kuna, a sredstva su namijenjena odvijanju, odnosno sufinanciranju projekata, programa ili manifestacija devet udruga koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Odobreni iznosi po projektima/programima/manifestacijama kreću se od 30 do 210 tisuća kuna, što je iznos osiguran za sufinanciranje projekta dnevnog boravka „Skalin po skalin“ udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Dva skalina“.

Sredstava se dodjeljuju u sklopu Javnog poziva za predlaganje programa iz područja skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za razdoblje 2022, 2023. i 2024. godine, a prema prijedlogu Povjerenstva za ocjenjivanje programa, projekata ili manifestacija u okviru socijalnog programa Grada Dubrovnika. Za razliku od drugih sličnih programa jedino se u ovom slučaju raspisuje javni poziv za trogodišnje razdoblje, a sve kako bi se osigurala dodatna stabilnost djelovanja i ostvarenje programa i projekata udruga.

Ovaj program dio je sveobuhvatne skrbi za osobe invaliditetom u zajednici. Podsjetimo, u partnerskom odnosu s udrugama koje skrbe za osobe s invaliditetom te nakon provedenog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, Grad Dubrovnik u ožujku 2021. usvojio je Strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2021. do 2025, treći po redu takav strateški dokument.

Kroz 14 područja povezanih s različitim dimenzijama kvalitete života i sustava pružanja usluga građanima, Strategija potiče i promiče aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu te sprječavanje bilo kakve diskriminacije i osnaživanje svih oblika društvene solidarnosti.

Zaključak o dodjeli financijskih sredstva za 2022. godinu u sklopu Javnog poziva za predlaganje programa iz područja skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za razdoblje 2022, 2023. i 2024. objavljen je 22. travnja na web stranici Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Pročitajte još

RADNE SKUPINE U LAZARETIMA O Strategiji razvoja Urbanog područja Dubrovnik do 2027.

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO ‘PITURIMA’: Vaša predanost, odricanje i ljubav prema stolnom tenisu može biti inspiracija svim mladima

Dulist

Raspisana javna nabava za rekonstrukciju javne rasvjete

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija