Kultura

Japanski AUN-J orkestar nastupa s DSO

Japanski AUN-J orkestar nastupa s DSO

AUN – J, svjetski poznati japanski orkestar, nastupit će 13. studenog u 20 sati zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u Kazalištu Marina Držića.

Zbog te prigode danas je u Maloj vijećnici održana i konferencija za novinare kao najava koncerta japansko hrvatskog prijateljstva.
Uz japansku glazbu, izvodit će se i poznati svjetski klasici obrađeni za kombinirano izvođenje dubrovačkih simfoničara i japanskih tradicionalnih instrumenata. Dubrovački simfoničari za ovu priliku angažirali su i dodatne glazbenike, kako bi izvedba bila što kvalitetnija i potpunija.

Koncert će se realizirati kao plod suradnje predstavništva HTZ-a u Japanu, glavnog ureda HTZ-a, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika, te Grada Dubrovnika, Kazališta Marina Držića, uz potporu Japanskog veleposlanstva u RH i Hrvatskog veleposlanstva u Japanu.

Prihod od karata za ovaj događaj je namjenjen žrtvama  žrtvama nuklearne katastrofe u Japanu 2011. godine. Također, ekipa japanske Nippon televizije snimit će dokumentarni film  posvećen Dubrovniku i gostovanju AUN J orkestra, koji će se emitirati u Japanu u prosincu ove godine.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist