Kultura

James Dick potvrdio imidž vrhunskog pijanista

James Dick potvrdio imidž vrhunskog pijanista

Nakon uspješno održanog recitala u subotu, pijanist James Dick još jednom je dokazao kako nikad ne razočara publiku u Kneževom dvoru.

Zbog lošeg vremena orkestar i klavir morali su biti smješteni ispod natkrivenog dijela, no kiša se ipak zaustavila neposredno prije samog početka i dopustila neometano uživanje u koncertu.

Koncert je započeo Barberovim Adagio za gudače, a nastavio se Mozartovim Koncertom za klavir i orkestar br.23 u A duru kojeg je izveo James Dick. Ovaj američki pijanist jedan je od najuspješnijih pijanista svoje generacije, nastupao je u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama uključujući njujorški Carnegie Hall, Alice Tully Hall, Gradsku vijećnicu i 92Y, London Queen Elizabeth Hall i brojnim drugim dvoranama diljem svijeta. Nastupao je s Chicago simfonijskim orkestrom, Philadelphia orkestrom, Nacionalnim simfonijskim orkestrom i brojnim drugim velikim orkestrima, te s uglednim dirigentima.

U drugom dijelu koncerta publika je imala priliku čuti orkestar kako izvodi Schubertovu Simfonijsku br.5 u B duru, a Campestrini je na kraju spomenuo značaj Luke Sorkočevića u glazbi i diplomaciji i potom izveo prvi stavak Treće simfonije čime je ispraćen dugotrajnim pljeskom.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist