Sport

Jakov Blašković sudit će na priznatom međunarodnom FINA vaterpolo turniru

Jakov Blašković sudit će na priznatom međunarodnom FINA vaterpolo turniru

Dubrovački međunarodni vaterpolo sudac Jakov Blašković sudit će u Mađarskoj, na FINA ‘World Men’s Youth Water Polo’ natjecanju koje se odvija od 11. do 19. kolovoza ove godine u Szombathelyju.

Ovaj međunarodni vaterpolo turnir održava se svake dvije godine za igrače mlađe od 18 godina, a FINA gaje pokrenula 2012. godine.

Blašković je jedan od dvadeset sudaca na ovom velikom natjecanju, ujedno i jedini iz Hrvatske, a na ovom turniru testirat će i nova pravila igre. Podsjetimo, 2016. godine, Blašković je postao peti hrvatski međunarodni sudac, uz kolege Luka Vuletića, Vlaha Radičevića, Mladena Raka i Mara Savinovića.

Jakov Blašković sudit će na priznatom međunarodnom FINA vaterpolo turniru

– Na prijedlog Dubrovačke podružnice sudaca i delegata, 2013. godine uz potvrdu Hrvatskog Vaterpolo Saveza ušao sam na listu Prve hrvatske vaterpolo lige, te na Jadransku ligu, danas Regionalnu ligu – tada nam je rekao Jakov. 2015. godine odlazi u Beograd, na ‘FINA School for Referees’ u Beogradu, a 2016. godine šalju ga na polaganje za međunarodnog vaterpolo suca, zajedno sa kolegama Joškom Prančićem, Brankom Banovcem iz Splita i Antom Burom iz Šibenika. Blašković se suđenjem počeo baviti 2009. godine i to na nagovor kolege Mara Savinovića, a danas bilježi međunarodne uspjehe.

Foto: Facebook 

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist