Zanimljivosti

“Jadranske igre” stigle na jug

"Jadranske igre" stigle na jug

"Jadranske igre" stigle su i do juga Hrvatske. 

Premda se radi o najgledanijem ljetnom TV showu u Hrvatskoj,  riječ je, naime, o projektu koji povezuje i spaja sve generacije, promovira autohtone hrvatske vrijednosti i običaje te na potpuno nov način obogaćuje lokalnu turističku ponudu. 35 destinacija, 100 dana, 300 ekipa, više od 60 000 posjetitelja i preko 2 000 000 TV gledatelja – sve to čini Jadranske igre omiljenom ljetnom razbibrigom te atrakcijom koja se ne propušta i koja se pamti.

U Regiju 4, odnosno na sami jug hrvatske obale, Jadranske igre stižu upravo danas kada kvalifikacijske susrete za već spomenutu regiju otvaraju u Pločama. Sutra 25. srpnja, a već treću godinu zaredom vraćaju se u Slano, mjesto u kojem je već poznata žestoka konkurencija među natjecateljskim ekipama.
Iduće kvalifikacije održat će se u Cavtatu, u četvrtak 26. srpnja, s početkom u 20 sati.

Četverodnevni krug kvalifikacija zatvara se 27. srpnja, u Pomeni na otoku Mljetu, a ta će lokacija biti posljednja šansa svim ekipama sa šireg dubrovačkog područja da se prijave i sudjeluju u borbi za pobjedničko postolje. Mljet je nova destinacija na mapi Jadranskih igara, a domaćini već najavljuju žestoke borbe mnogobrojnih ekipa s otoka.

Nakon dana predaha, Jadranske igre po prvi puta stižu u Zaton, gdje će se održati osmina finala za Regiju 4. Naime, Zaton će na jednu noć postati borbena arena najboljih južnodalmatinskih ekipa, od Makarske do Cavtata, koje će svoju pobjedu i prolaz u daljnje faze natjecanja tražiti kroz pregršt igara iz hrvatske kulturno – povijesne baštine. U 20 sati na zatonskoj rivi okupit će se natjecateljska elita sa samog juga Jadrana.

Osmina finala za Regiju 4 Jadranskih igara pružiti će nezaboravno iskustvo, kako samim natjecateljima, tako i mnogobrojnoj publici. Naime, Zaton će na jednu noć postati istinsko borilište, a publika će moću uživati u napetim morskim igrama  kao što su leteći vaterpolo, vodena košarka i utrka u bačvama, dok će na kopnu biti smijeha i veselja prilikom nošenja ribarskih kašeti, utrkivanja magaraca, skakanja u vrećama te napetih izraza lica dok se bude odvijala finalna i najčešće odlučujuća igra potezanja konopa.

Pobjednike iz Zatona prvi idući natjecateljski test očekuje već na Korčuli, 31.srpnja, kada će se na ovom južnodalmatinskom otoku održati četvrtfinale za Regiju 4. 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist