Aktualno

Jadranka Šimunović o ogradi u Eko-parku Ombla

Jadranka Šimunović o ogradi u Eko-parku Ombla

Predsjednica Zelenog foruma Rijeke dubrovačke Jadranka Šimunović reagirala je na naš članak o gradskim komunalnim problemima  u kojem smo tražili očitovanje gradske uprave vezano za nepostojanje ograde u Eko Parku Ombla s njegove južne strane.

Podsjetimo, iz gradske uprave su nam rekli kako će se zbog učestali devastacije parka postaviti video nadzor. Dodali su kako po pitanju postavljanja ograde nisu zaprimili zahjev niti od građana niti od udruge Eko-Omblići ili Zeleno sunce. No, to demantira Jadranka Šimunović, koja u svojem dopisu duListu ističe:

-Što se tiče ograde za Eko- park Ombla  mi smo se javljali i usmeno i pismeno  na puno Upravnih odjela Grada svih ovih 15 godina, ponajviše smo pisali Mjesnom kotaru Mokošica, tajniku Božu Benderu te predsjedniku Pavu Periću, zatim smo zvali i pisali Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i prostornog uređenja, gospođi Niki Sudarević i Mariji Crnčević te Komunalnom odjelu Grada, gospodinu  Darinku Ivekoviću…Ali nikada ni od ikoga u svezi ovog problema nismo dobili pismeni odgovor nego samo usmene da  trenutno nemaju sredstava, da će biti, pa da bi to trebala biti ratna šteta, pa novi projekt… Uobičajeno  kako kome odgovara. Nedavno smo se požalili i novom predsjedniku Mjesnog kotara Mokošica gosp. Blaž Pezu  radi ograde Eko – parka, i zaista ga moramo pohvaliti, lijepo nas je saslušao ,obišao Eko – park i zamolio da odmah napišemo zamolbu na njegov e- mail i fax .

Prije par dana smo naslovili zamolbu i za ogradu Eko -parka i za popravak eksponata koji su nedavno slomljeni  na pročelnika Miha Katičića  i on nas je usmeno izvijestio da će nam Grad pomoći u materijalu, misleći pritom na drvo za popravak. Kada bude postavljena zaštitna ograda, javit ćemo Vam se naravno. Našu zamolbu poslali smo i na Dubrovačko-neretvansku županiju pa su nas i oni zvali i rekli da će razmotriti.- ističe uz ostalo u svom dopisu Jadranka Šimunović.
 

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist