Kultura

Izvrstan koncert učenika srednje umjetničke škole Luke Sorkočevića

Sinoć je u ljetnikovcu Bunić Kaboga održan izvrstan koncert učenika srednje Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

U jednosatnom programu daroviti srednjoškolci pod dirgentskom palicom prof. Slobodana Begića izveli su djela Mozarta, Vivaldija, Matza, Offenbacha, Rossinija i Faure.

Najveće ovacije prepunog gledališta dobili su solisti Nina Zvone na violončelu, Vesna Palčok na violini, Sara Žuvela- sopran, Patricija Ćorak na violini, Jakov Sekula na violini, Kristina Svalina i Laura Hladilo, soprani. Za ovaj poseban koncert u jedinstvenom prostoru ljetnikovca Bunić Kaboga učenike su pripremali nastavnici: prof Anis Končić, prof Ana Zanini Mozara, prof Dubravka Hilje i prof Slobodan Begić.

Koncert srednjoškolaca Umjetničke škole Luke Sorkočević, prvo je ovogodišnje kulturno događanje na Kabogi, koje su zajednički organizirali Batahovina Foundation i Umjetnička škola Luke Sorkočevića. Cilj Batahovine Foundation, fondacije na čijem čelu je Ivo Felner, zadnji potomak obitelji Kaboga, koja je u obnovu ovog ljetnikovca uložila 3 milijuna EURa, je otvoriti vrata ljetnikovca mladim dubrovačkim umjetnicima te raznim kulturnim događanjima.

‘Izuzetno smo ponosni i zahvalni mladim umjetnicima iz umjetničke škole Luke Sorkočević, što su odabrali ljetnikovac Bunić Kaboga za svoj sinoćnji koncert, koji je ujedno bio prvo ovogodišnje kulturno događanje u Kabogi. Vjerujemo da će ova suradnja postati tradicija. Svim mladim dubrovačkim umjetnicima ljetnikovac Bunić Kaboga drži širom otvorena vrata’ – ističu iz Batahovine Foundation.

Pročitajte još

KNJIŽEVNI SUSRET Nikolina Bošnjak predstavlja eko slikovnice o Tigijima

Dulist

NOVA PREMIJERA U TEATRU Pandur: Kazalište je oaza gdje se može reći istina o svijetu u kojem živimo

Dulist

VEČERAS U LAZARETIMA Lerova premijera ‘Toliko o pticama’

Dulist