Sport

Izvršni odbor Europske judo unije sastao se u Dubrovniku, naš grad pravo judaško središte!

Izvrsni odbor EU judo Unije 2

Dubrovnik je ovog vikenda pravo judaško središte, dok se u sportskoj dvorani „Gospino polje“ održava Europski kup, čelnici Europske judo unije sastali su se u subotu ujutro u hotelu „Sun Gardens Dubrovnik“ na sjednici Izvršnog odbora.

„Iznimno smo ponosni da su čelnici Europske judo unije (EJU) odabrali baš Hrvatsku za donošenje bitnih odluka. Pokazatelj je to dugogodišnje kvalitetne suradnje Hrvatskog judo saveza (HJS) s EJU-om“. – kazala je predsjednica HJS-a dr. sc. Sanda ČORAK.

Završetak EJU natjecateljske godine 2023. obećava da će biti vrlo poseban: 16. prosinca u Prištini na Kosovu bit će predstavljen novi format – ‘Otvoreno Europsko prvenstvo’. Natjecanje će trajati kratko, a novčani iznos nagrada neuobičajeno visok. Ukupna novčana nagrada za sportaše i trenere iznosi 300.000 eura.

Organizator Kosovo kao domaćin ima pravo osigurati 2 natjecatelja po težinskoj kategoriji. Za sve ostale nacije: samo 1 natjecatelj po težinskoj kategoriji. Natjecanje će biti organizirano u ženskoj težinskoj kategoriji -57kg i muškoj težinskoj kategoriji -73kg.

Izvrsni odbor EU judo Unije 1

“S ovim Otvorenim Europskim prvenstvom želimo stvoriti novi format prilagođen publici i ponuditi dodatni poticaj za naše vrhunske sportaše. U budućnosti želimo ponuditi do dva turnira ove vrste godišnje,” kaže predsjednik EJU-a László TOTH.

Zadovoljstvo nije krio niti glavni tajni HJS-a Hrvoje LINDI koji ujedno obnaša i funkciju dopredsjednika EJU-a: „U Dubrovniku je danas održan niz sastanaka koji su iznimno bitni za unaprjeđenje razvoja juda u nacionalnim savezima. Cilj je osigurati svakog dana sve kvalitetniju budućnost za naše judaše i judašice, kao i njihove trenere. Ponosan sam što su kolege iz EJU-a odlučili održati sastanak Izvršnog odbor u Lijepoj našoj.“

Do sada je 7101 sportaš sudjelovao u prvih 25 EJU događaja ove godine. Ostvareno je 20.000 noćenja, a zabilježeni su i brojni rekordi po sudjelovanju, posebice u kadetskoj kategoriji (npr. Zagreb je izdvojen kao top destinacija).

Zagreb će u 2024. godini u Areni Zagreb od 25. do 28. travnja biti domaćin Europskog seniorskog prvenstva.

Pročitajte još

Branimir Herceg novo Jugovo pojačanje, Rino Burić produžio ugovor

Dulist

Gradonačelnik čestitao Atletskom klubu Dubrovnik na osvajanju 14 medalja

Dulist

Župan primio košarkašice ŽKK Ragusa

Dulist