Grad

IZVANREDNI TURISTIČKI REZULTATI Veći broj dolazaka i noćenja

Zimski Festival 1

Blagdanski vikend donio je vrlo visoka povećanja u broju dolazaka i noćenja turista u Dubrovniku pa je tako prema izvješćima iz sustava E-visitor na Badnji dan u našem gradu zabilježeno 1389 dolazaka, što je povećanje od čak tri puta, i 1948 noćenja, što je povećanje od dva puta.

Najviše gostiju koji su božićni vikend proveli u Dubrovniku bilo je iz Albanije, BIH, Koreje, Hrvatske, Ujedinjene Kraljevine ,SAD-a, Japana i drugih zemalja. Ukupno je u Dubrovniku od početka godine (01.01.-24.12.2016) ostvareno 1 005 873 dolazaka , što je povećanje od 12 posto, te 3 463 535 noćenja ili 13 posto više.

Bogat blagdanski program, prekrasno zimsko vrijeme i ljepota Dubrovnika doprinijeli su ovakvim ostvarenjima turističkog prometa, a za predstojeći blagdan Nove godine očekuje se također da će biti turistički uspješniji nego prošlogodišnji. Podsjetimo, lani je u Dubrovniku za doček Nove godine boravilo nešto manje od pet tisuća gostiju, dok se za posljednji vikend 2016. Očekuju za otprilike pet posto bolja ostvarenja u broju dolazaka i noćenja turista.

Pročitajte još

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist