Grad

Između Vlahušića, Pašalića i Frankovića naprosto cvatu ljubice, Potrebica: Preskočili su Orsan!

Između Vlahušića, Pašalića i Frankovića naprosto cvatu ljubice, Potrebica: Preskočili su Orsan!

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković sa suradnicima održali su danas sastanak s Franjom Pašalićem i predstavnicima tvrtke Laguna trade d.o.o., koncesionarima buduće Marine Gruž.
Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako unatoč svim nesuglasicama i dalje podupire projekt Marine Gruž jer je to u konačnici projekt za dobrobit cijelog Dubrovnika. Na sastanku je iskazana spremnost obaju strana, i Grada Dubrovnika i tvrtke Laguna trade za suradnju u rekonstrukciji Lapadske obale, tvrde iz Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik će ishoditi sve potrebne dozvole kako bi se za vrijeme izvođenja radova na samoj Marini Gruž mogao raditi i obalni zid, točnije bušenje pilona i zaglavnika dužinom cijele obale, a Laguna trade je iskazala interes za aktivnim sudjelovanjem u cilju smanjivanja troškova.

Marko Potrebica, gradski vijećnik i predsjednik veslačkog kluba Neptun rekao je kako ne žele priječiti investicije koje su u interesu grada, ali kako Neptun ima ugovor o zakupu i ne namjerava ustupiti niti metar svog zakupljenog prostora. Frano Pašalić rekao ja kako za to neće ni biti potrebe jer se koncesije ne preklapaju, pišu iz gradske uprave.

Čini se kako između investitora i Grada, nakon što je legalizirana uzurpacije obale ispred Kazbeka, baš nekako cvatu ljubice, no stvari ipak nisu baš takve kakve prezentira uvijek gradska uprava. Šok, znamo.

Potrebica: Još nismo vidjeli građevinsku

Gradski vijećnik Marko Potrebica na svom Facebook profilu se osvrnuo na navedeni satanak.

-Danas sam kao gradski vijećnik sudjelovao na sastanku sa predstavnicima tvrtke Laguna trade, koja gradi marinu u Gružu i tom sam prilikom izjavio da kao predsjednik Neptuna mogu istaknuti da se ne slažemo sa nikakvim radovima koji se dotiču prostora koji VK Neptun koristi već pedeset godina, a nalaze se u sklopu Orsanove koncesije. Također sam istaknuo, a što u službenom priopćenju nije navedeno, da ja ne mogu istupati u ime koncesionara JD Orsan, ali znam da i oni dijele stav da se ne slažu sa ulaženjem, koridorima ili radovima na području koje imaju pod koncesijom te da ne žele dati niti metra svoje koncesije koncesionaru Laguna trade.

Ukratko Neptun i Orsan nastupaju zajedno i dogovorno, a ne kako bi se netko zlonamjeran mogao zaključiti da sam izjavio da Neptun ne da ni milimetra, a da Orsan nisam ni spomenuo ili da me nije briga sto će biti sa njima. Uostalom to je i nemoguće jer koncesija glasi na našeg sportskog prijatelja JD Orsan.

Nadam se da je gradsko priopćenje ovu bitnu činjenicu omaškom preskočilo – napisoa je na svom Facebook profilu.

Potrebica nam je u telefonskom razgovoru istaknuo kako je Pašaliću na sastanku rekao i kako predstanici ni Neptuna ni Orsana do dana današnjeg nisu vidjeli građevinsku dozvolu i priloge uz nju, na što je Pašalić uzvratio kako će se to dogoditi u sljedećih nekoliko dana te kako nema nema mjesta za bojazan.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić