Aktualno

GRADSKO VIJEĆE Legalizirali su Pašalićevu uzurpaciju parkinga ispred Kazbeka

GRADSKO VIJEĆE Legalizirali su Pašalićevu uzurpaciju parkinga ispred Kazbeka

Vlahušić je pred vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća, među ostalim obrazlagao i odluku po kojom bi prostor parkinga ispred hotela Kazbek treba biti dan u koncesiju Franju Pašaliću za izgradnju marine na Batali.
-Građevinska odluka je pravovaljana, a odluku o koncesiji je počela bivša Vlada, a potvrdila sadašnja. Pobijedio je najbolji ponuđač koji je bio dva puta bolji od početnih uvjeta, a to je 5 kuna po kvadratu i pet posto od prihoda.
Točno je da nisu napisani kvadrati nego samo površina parkinga. Naš je prijedlog da vijećnici legaliziraju postojeće stanje i da prihvatimo ovakvo stanje do ožujka 2017. godine kada investitor ima namjeru završiti marinu.
U suprotnom bi morali tražiti uklanjanje svega tamo i ići s točkom na novu sjednicu Gradskog vijeća – rekao je Vlahušić te dodao kako je kao gradonačelnik još 2012. godine održao sastanke s Lukom Dubrovnik, Atlantskom plovidbom i Lagunom tradeom o tome kako je stav Grada da investitor, koji u to vrijeme nije bio poznat, sudjeluje u rekonstrukciji Lapadske obale.
-Nadam se kako će investitor u ovom slučaju ispoštovati sve ono što je tada na sastancima usmeno rečeno – rekao je Vlahušić

Maro Kristić rekao je kako nije normalno da Grad Dubrovnik legalizira nezakonito ponašanje investitora marine, te kako bi trebao povući strojeve dok mu Gradsko vijeće ne dopusti njihovo dovođenje.
Istaknuo je kako papirologija još nije pravomoćno okončana te se pitao zašto se treba žuriti kad su još aktualne žalbe, poput one JK Orsan.
Mato Franković je rekao kako je riječ o tvrtki koja ima u vlasništvu najbolju marinu u državi, ali i osudio da netko dovede mašineriju i strojeve bez dopuštenja.
-Tko smo mi da zaustavljamo proces ako imaju građevinsku dozvolu i imaju valjan ugovor o koncesiji. Nema razloga da zaustavljamo proces, zašto svaku moguću investiciju zaustavljamo. Ipak osuđujem način na koji su dovedeni strojevi, mi smo ipak Grad Dubrovnik – rekao je Franković.

Vlahušić se osvrnuo na izjavu Franja Pašalića iz jednog dubrovačkog medija o tome kako ” nije vidio toliko budala kao u Dubrovniku”, te dodao kako to iščitava na način da govori da je ”gradonačelnik budala” te istaknuo kako je imao sukobe s brojnima, ali kako ga nitko još nije tako nazvao.

Koncesija je odobrena uz protivljenje liste Srđ je Grad, dok je DDS zbog koncesije o žičari već prethodno napustio sjednicu.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist