Aktualno

Izloženi smo medijskom linču

Nakon “medijskog linča”kojem je tvrtka Hedom d.o.o. bila izložena u zadnja tri tjedna, možemo izjaviti da je stručni nalaz i mišljenje neovisnih eksperata koji su preporučili nadležni konzervatori , potvrdilo da tvrtka Hedom d.o.o. nije napravila izvedenim radovima nikakvu štetu prilikom postavljanja skele na istočnom pročelju crkve Sv.Vlaha u Dubrovniku, kazao je Vlado Ćorluka, direktor zagrebačkog Hedoma.

Ističe da je nalaz pokazao da su postupili ispravno i u potpunosti poštujući pravila konzervatorske i građevinske struke.
– Medijskim natpisima kojima je bila izložena, te nepravedno prozvana i optužena (čak i osuđena!) za “devastaciju zaštićene spomeničke baštine” i “kulturocid”, zadana je nemjerljiva šteta ugledu tvrtke Hedom d.o.o., koja je uvijek radila svoj posao savjesno i odgovorno sa naročitom pažnjom, a naročito u ovom slučaju, te će tako nastaviti i dalje. Stoga, ne možemo i ne želimo vjerovati da je “medijski linč” postao standardom odgovorna i ozbiljna novinarstva, te smatramo da je svatko nedužan dok mu se ne dokaže suprotno, te apeliramo na to da u svim budućim situacijama, kako u našem slučaju tako i u svim drugim, da se prvo provjere činjenice utemeljene na stručnom mišljenju , a tek onda iznesu optužbe, jer svi smo svjesni da je uloga medija bitna, kako i treba biti u svakom demokratskom društvu, te bi upravo mediji trebali biti nepristrani i predstavljati različita viđenja te omogućiti građanima da donese mišljenje utemeljeno na činjenicama (provjerenim). Jer Vi ste ti koji oblikuju javno mnijenje – priopćio je direktor tvrtke Hedom Vlado Ćorluka.

Podsjetimo kako je prema okvirnom sporazumu između naručitelja, Zavoda za obnovu Dubrovnika i tvrtke Hedom d.o.o. predmet radova još obnova južnog i zapadnog pročelja te obnova unutrašnjosti crkve Svetog Vlaha. Ugovorena cijena radova iz okvirnog sporazuma iznosi 8,9 milijuna kuna + PDV s rokom izvedbe od četiri godine do 4. listopada 2015. godine.
 
 

Pročitajte još

U ČETVRTAK I PETAK Svečana promocija 334 studenta Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

PROVJERILI SMO Hoteli i kampovi razvili protokole za testiranje, gostima nude i kućne testove

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija