Aktualno

Izloženi smo medijskom linču

Nakon “medijskog linča”kojem je tvrtka Hedom d.o.o. bila izložena u zadnja tri tjedna, možemo izjaviti da je stručni nalaz i mišljenje neovisnih eksperata koji su preporučili nadležni konzervatori , potvrdilo da tvrtka Hedom d.o.o. nije napravila izvedenim radovima nikakvu štetu prilikom postavljanja skele na istočnom pročelju crkve Sv.Vlaha u Dubrovniku, kazao je Vlado Ćorluka, direktor zagrebačkog Hedoma.

Ističe da je nalaz pokazao da su postupili ispravno i u potpunosti poštujući pravila konzervatorske i građevinske struke.
– Medijskim natpisima kojima je bila izložena, te nepravedno prozvana i optužena (čak i osuđena!) za “devastaciju zaštićene spomeničke baštine” i “kulturocid”, zadana je nemjerljiva šteta ugledu tvrtke Hedom d.o.o., koja je uvijek radila svoj posao savjesno i odgovorno sa naročitom pažnjom, a naročito u ovom slučaju, te će tako nastaviti i dalje. Stoga, ne možemo i ne želimo vjerovati da je “medijski linč” postao standardom odgovorna i ozbiljna novinarstva, te smatramo da je svatko nedužan dok mu se ne dokaže suprotno, te apeliramo na to da u svim budućim situacijama, kako u našem slučaju tako i u svim drugim, da se prvo provjere činjenice utemeljene na stručnom mišljenju , a tek onda iznesu optužbe, jer svi smo svjesni da je uloga medija bitna, kako i treba biti u svakom demokratskom društvu, te bi upravo mediji trebali biti nepristrani i predstavljati različita viđenja te omogućiti građanima da donese mišljenje utemeljeno na činjenicama (provjerenim). Jer Vi ste ti koji oblikuju javno mnijenje – priopćio je direktor tvrtke Hedom Vlado Ćorluka.

Podsjetimo kako je prema okvirnom sporazumu između naručitelja, Zavoda za obnovu Dubrovnika i tvrtke Hedom d.o.o. predmet radova još obnova južnog i zapadnog pročelja te obnova unutrašnjosti crkve Svetog Vlaha. Ugovorena cijena radova iz okvirnog sporazuma iznosi 8,9 milijuna kuna + PDV s rokom izvedbe od četiri godine do 4. listopada 2015. godine.
 
 

Pročitajte još

TKO NAM RADI U SEZONI? U Dubrovniku je najviše sezonaca iz BiH, Makedonije i Srbije, ali i Nepala, Filipina, Indije…

Dulist

SAŠA PAVLIČIĆ ‘Kupite knjigu i shvatit ćete da nema hrvatskog sporta bez dubrovačkih sportaša’

Dulist

BERNARD JURIŠIĆ ‘Željan Konsuo je napisao vrhunsku enciklopediju dubrovačkog nogometa’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija