Aktualno

Impresivnih 2.5 milijuna kuna

Impresivnih 2.5 milijuna kuna

Američki koledž za menadžment i tehnologiju raspisao je natječaj za upis u akademsku godinu 2012./2013. kao i za dodjelu stipendija u ukupnom iznosu od čak 2.5 milijuna kuna. Prijave se zaprimaju najkasnije do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2012.

Kako je upisni proces ujedno i proces za dobivanje stipendija, prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.
Stipendije, točnije financijska potpora, dodjeljuju se kvalificiranim učenicima za studiranje na Američkom koledžu za menadžment i tehnologiju, u Zagrebu i Dubrovniku, za sljedeće akademske programe: Informacijske tehnologije, Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima te Međunarodno poslovanje. Proces prijave vrlo je jednostavan. Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavnicu za upis, dostaviti svjedodžbe iz srednje škole, napisati motivacijski esej te obaviti kratak intervju. Kriterij za odabir bit će dosadašnja akademska postignuća, financijske potrebe kao i motivacija za studiranje na RIT/ACMT-u.
 
Don Hudspeth, dekan i predsjednik koledža, istaknuo je: "Kako bi širem krugu zainteresiranih učenika olakšali pristup visokokvalitetnom američkom obrazovanju RIT/ACMT već tradicionalno dodjeljuje velik broj financijskih potpora, koji iz godine u godinu kontinuirano raste. S ponosom mogu naglasiti kako smo za akademsku godinu 2010./2011. imali 25% stipendiranih studenata, a ove godine ih je više od 40%, time se približavamo visokom postotku od prosječno 50% stipendija koje dodjeljuje naše matično sveučilište Rochester institut za tehnologiju (RIT)."
 
Marija Moretić, studenca treće godine RIT/ACMT-a, o svom iskustvu ostvarivanja financijske potpore, izjavila je: "Ostvarivanje prava na RIT/ACMT financijsku potporu smatram svojim velikim uspjehom koji mi je uvelike pomogao u plaćanju školarine. Uspjeh u školi i motivacijski esej omogućili su mi da postanem jedna od dobitnica stipendije."
 
Cilj Američkog koledža za menadžment i tehnologiju je kontinuirano povećavati iznos financijskih potpora kako bi si što veći broj studenata mogao priuštiti studiranje vrhunske kvalitete, stoga se očekuje da će već u sljedećoj akademskoj godini svaki drugi student primati neki oblik financijske potpore. 
 
Za više informacija o upisima, studijskim programima te otvorenim natječajima za financijske potpore posjetite link STIPENDIJE, ili kontaktirajte tel: 020 433 000 / 01 643 9100, email: admissions@acmt.hr  

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist