Aktualno

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ‘Tate iz Hrvatske i Švedske’

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA 'Tate iz Hrvatske i Švedske'

U ponedjeljak 4. veljače, u Kinu Sloboda u 18 sati vrata će otvoriti izložba ‘Tate iz Hrvatske i Švedske’.

Izložba ‘Tate iz Švedske’ nastala je kao projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana i postavljena je do sada u brojnim zemljama diljem svijeta. U Hrvatskoj je ova izložba dopunjena fotografijama hrvatskih očeva s djecom, nastalim u okviru projekta Festival tata, koji su 2018. godine pokrenuli veleposlanstvo Švedske zajedno s našom udrugom i udrugom Status M.

Izložba u Dubrovniku bit će otvorena do ponedjeljka 18. veljače 2019. godine za svu zainteresiranu javnost, a cilj je ove izložbe senzibilizirati javnost za veće uključivanje očeva u skrb o djeci kroz korištenje roditeljskog dopusta.

Iako u Hrvatskoj očevi imaju pravo koristiti roditeljski dopust u trajanju od četiri mjeseca, od kojih dva mjeseca nisu prenosiva na majku, još uvijek vrlo mali broj očeva koristi roditeljski dopust, njih tek nešto više od 4% što Hrvatsku svrstava na začelje EU zemalja po broju očeva koji koriste roditeljski dopust. Međutim, prema istraživanjima koja su provedena u Hrvatskoj značajan je broj očeva koji žele koristiti to svoje pravo, ali nisu upoznati s mogućnostima korištenja roditeljskog dopusta.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i veleposlanica Švedske Diana Madunić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist