Kultura

Izložba ‘Dnevnik jednog glumca’ Livija Badurine od večeras u Narodnoj knjižnici Grad

Glumac i dramski prvak Livio Badurina na Igre se vraća kao snimatelj i fotograf s izložbom Dnevnik jednog glumca – Pokusna dvorana/Prostor nastajanja i nestajanja koja će biti otvorena ovog ponedjeljka s početkom u 21 sat u Narodnoj knjižnici Grad. Ulaz je slobodan.

Osim glumačke umjetnosti, područje umjetničkog interesa Livija Badurine uključuje i druge medije: ples, film te vizualne umjetnosti. Na 73. Igre tako donosi niz multimedijalnih radova pod nazivom Pokusna dvorana/Prostor nastajanja i nestajanja, koji bilježe trenutke kazališnog stvaranja – onog koji nije vidljiv oku gledatelja. Dnevnik jednog glumca priziva liminalne prostore socijalizacije, između kazališta i galerija, u svojim postavkama tematizirajući mjesta u kojima gledatelji jesu, nestaju ili će tek biti. Pred njima će se rastvoriti različite faze umjetničkog procesa, zabilježene lo–fi tehnologijom (kamerom mobitela i fotoaparatom), filtrirane okom pomalo ironičnog sudionika i promatrača kazališnog procesa. Prostor kazališne kreacije osoban je, nestabilan kao i oko kamere: prostor je to stvaranja, ali i nestajanja, uvijek na putu prema odsutnosti. Smještanjem izložbe u izlog dubrovačke Narodne knjižnice Grad u Ulici od Puča, rad poziva slučajnog prolaznika da se izdvoji iz gužve, uđe u prostore kazališnih proba i na trenutak doživi intimnost i čaroliju teatarske prolaznosti.

Livio Badurina prvak je Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a osim glume, područje njegova umjetničkog interesa uključuje i druge medije: ples, film te vizualne umjetnosti. U sklopu Dubrovačkih ljetnih igara već je svoje radove izlagao 2009. godine, kada je projektom Dolce vita/Showreel=Diary of an Actor predstavio materijale bilježene tijekom trajanja 57. Igara, dočaravajući radnu svakodnevicu glumaca i atmosferu backstagea.

Pročitajte još

Veličanstvena večer u Dvoru uz Miloša Karadaglića

Dulist

Kiša prekinula premijeru ‘Čudesne šume’, novi termin u nedjelju

Dulist

POEZIJA U LJETNIKOVCU SORKOČEVIĆ Večer posvećena pjesniku Milanu Milišiću

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija