Kultura

“IZLOŽAK BR. 49” Teatar Exit u Umjetničkoj galeriji

Damir Poljičak (Teatar Exit)

Monodrama ‘Izložak br. 49’ u izvedbi Teatra Exit iz Zagreba bit će izvedena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u četvrtak, 3. travnja u 20 sati.

Predstava je nastala prema djelu „Nipple Jesus“ suvremenog engleskog autora Nicka Hornbya, a pripremio ju je i izvodi Damir Poljičak.

Priča je to o bivšem izbacivaču u ulozi muzejskog čuvara koji se na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

„Izložak br. 49“ predstava je koja istovremeno zabavlja i anagažira, ali i educira, stoga ne propustite priliku i saznajte kakvo je muzej mjesto iz perspektive čuvara i o kakvom se to provokativnom izlošku radi. Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Radno vrijeme je svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 do 20 sati.

Pročitajte još

[FOTO] DANI EUROPSKE BAŠTINE Otvorena izložba Časoslov sv. Vlaha

Dulist

LAZARETI – SCENA KARANTENA Gostovanje plesne predstave ‘MONOMIT’

Dulist

DANI EUROPSKE BAŠTINE Prikazan film Tajna Bukovčeve ruke nastao kroz radionice mališana

Dulist