Aktualno

Izgradnja vodovoda Gornjih sela se nastavlja!

Radovi na projektu izgradnje vodovoda se nastavljaju, a oni neka rade „balvan revoluciju“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja na tiskovnoj konferenciji direktora „Vodovoda Dubrovnik“ Branka Negodića i Pera Miškovića s ciljem opovrgavanja informacija kako su cijevi koje se ugrađuju u vodovodnu mrežu Gornjih sela kancerogene.

Direktori Negodić i Mišković podastrli su sve dokumente i ateste o sanitarnoj ispravnosti cijevi jer, kako kažu, „žele demantirati informacije iznesene u javnosti da su vodovodne cijevi koje se ugrađuju u Gornjim selima kancerogene“.

– Imamo ateste tvrtke „Drnišplast“ koji rade po njemačkim mjerilima, a dobili smo i dokaz o sanitarnoj ispravnosti iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – kazao je Negodić, kazavši kako je riječ o projektu kojim očito nije na pravi način snimljen teren.

– Drukčiju vrstu cijevi ugrađujemo samo na mjestima krivina, a o kancerogenosti cijevi nema govora – tvrdi Negodić te ističe kako će se za izgradnju magistralnog cjevovoda potrebna sredstva i dokumenti osigurati do lipnja. Također je istaknuo kako je optužba za ugradnju kancerogenih cijevi samo šlag na torti, jer su radnici na terenu doživljavali svakodnevne probleme.

Direktor Mišković naglasio je kako se nikakvi radovi ne mogu održavati bez korektne suradnje i strpljenja stanovnika tog područja.
– Zato i jesmo ostali konsternirani s optužbom o kancerogenim cijevima. Pa mi smo studirali strojarstvo, polagali pet raznih ispita iz hidraulike. To je bila provokativna izjava, koja bi mogla potegnuti i kaznenu odgovornost – istaknuo je Mišković te dodao kako je sve postalo sumnjivo u trenutku kad su, nakon opetovanog objašnjavanja, mještani opet postavili pitanje kancerogenosti.

– Svi imaju pravo pitati, ali nisu stranka u postupku. S njima smo imali tri sastanka, a oni i dalje inzistiraju. Oni bi pričali o cijevima, a mi nećemo. Ako budu na tome inzistirali, vodovoda neće biti – bio je jasan direktor Pero Mišković.

Zamjenik gradonačelnika zadužen za komunalne poslove Niko Šalja najavio je za sutra sastanak s predstavnicima mjesnih odbora, ali i kazao kako se oko svega podiglo previše prašine.

– Od 8 700 metara cijevi, svega 500 metara je dijelom zamijenjeno drukčijom vrstom cijevi. S razlogom su se mještani bunili i razumijem ih, ali ovi dokumenti dokazuju da je projekt u redu. Namjera je da se ne mijenjaju cijevi, ali je situacija na terenu pokazala potrebu za zamjenom – pokušao je smiriti strasti Šalja, usput kazavši kako radove nije dobro neopravdano zaustavljati, već kompromisnim dogovorom pomiriti mimoilaženja.

– Projekt i radovi se nastavljaju, a oni neka rade „balvan revoluciju“ ako žele. Riječ je o projektu za sve građane Dubrovnika – zaključio je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

Pročitajte još

Zbog salmonele na farmi iz prodaje povučena jaja!

Dulist

SAT ZA PLANETU ZEMLJU Ugasite svjetla večeras!

Dulist

MARKO MARGARITONI UZ DAN NARCISA Održali smo vrlo visoku stopu rano otkrivenih karcinoma dojke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija