Grad

IZGRAĐEN NOGOSTUP Od Orašca do Zatona Velikog sada se može sigurno pješice

IZGRAĐEN NOGOSTUP Od Orašca do Zatona Velikog sada se može sigurno pješice

Od naselja Orašac, skretanja za Čerjan pa do Zatona Velikog sada se može sigurno pješice. Završeni su radovi na izgradnji nogostupa na ovoj 750 metara dugoj dionici uz državnu cestu D8, što je još jedna investicija Grada Dubrovnika u sigurnost pješaka i povezanost naselja.

Radovi su se provodili paralelno s projektom izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Orašca, vrijednim 28 milijuna kuna. Osim izgradnje nogostupa izvedena je i priprema za postavljanje rasvjetnih stupova na cijelom potezu, a što uključuje izvedbu podzemne instalacije i temelja stupova javne rasvjete. Vrijednost zahvata, s PDV-om, iznosi 623.000,00 kuna.

Izgradnjom ovog dijela nogostupa te rekonstrukcijom tri kilometra duge državne ceste od Zatona Velikog do Štikovice, kao i prošle godine izgrađenim križanjem u Zatonu, omogućena je kontinuirana pješačka komunikacija na cijelom potezu od Orašca do Štikovice, a što će uvelike doprinijeti sigurnosti mještana i turista, ali i samoj kvaliteti življenja na ovom području.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist