Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Luci Dubrovnik koncesija za izgradnju cruise terminala

Nakon što je gradska uprava prije dvije godine završila otkup dionica Luke Dubrovnik i time potvrdila 48 posto vlasništva, započeli su postupci pred Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture s ciljem izmjene odluke o koncesioniranom području i prošire­nju postojećeg koncesioniranog pod­ručja na područje cruise terminala. Svi potrebni dokumenti za proširenje koncesijskog područja su izrađeni te je s Ministarstvom prije tjedan dana usuglašen pravni okvir proširenja koncesijskog područja. Aktivnost koja predstoji jest odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, kojom će se izmijeniti koncesijsko područje i revidirati koncesija Luke Dubrovnik uz novi obuhvati, a koji podrazumi­jeva i područje terminala za brodove na kružnim putovanjima. Ovom odlu­kom Luka Dubrovnik dobiva značajno na vrijednosti. Istovremeno, nakon izgradnje terminala za brodove na kružnim putovanjima omogućava se da Dubrovnik postane home port.

Izgradnjom terminala za bro­dove na kružnim putovanjima Grad Dubrovnik osigurava trajno upravljanje cruise turizmom.

Nastavlja se nabava vrijedne vrtićke opreme i namještaja

U sklopu projekta ‘Grad ZA djecu’ usmjerenog ka poboljšanju usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika, nabavljena je nova oprema i namještaj za dječje vrtiće u vrijednosti od 214.881,25 kuna. Dimenzijama i funkcionalnosti prilago­đeni najmlađima, oprema i namještaj rasporedit će se dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Između ostalog, naručene su stolice i stolovi, kuhinje za igru, dječje garniture i sofe, kućice za igru, dječje vatrogasno vozilo, kao i ormari za igračke. Kao dodatni poticaj za povećanje fizičke aktivno­sti, koja je preduvjet za zdravi razvoj u ranjivoj dobi. Nabavljeni su, također i plastični tobogan, sobni bicikl, steper, pokretna traka za trčanje, ljestve za igru na otvorenome, metalni trapez, staze te penjalica s toboganima. Jedna od novo­sti je i prava dječja kuhinja prilagođenih dimenzija, kao i namještaj za ured psi­hologa zaposlenog u sklopu provođenja projekta, čija je plaća također financi­rana europskim sredstvima.

U prethodnom razdoblju u sklopu projekta ‘Grad ZA djecu’ nabav­ljena je oprema za uređenje igra­lišta DV Pile i Pčelica te oprema za provođenje Montessori programa.

blank

Mjesečna subvencija za troškove stanovanja za 229 korisnika

Putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik krenuo je s ispla­tama mjesečne subvencije za troš­kove stanovanja ostalim socijalnim kategorijama za 229 korisnika, u ukupnom iznosu od 282.900,00 kuna. Riječ je o subvencijama za mjesec ožujak za samce i obi­telji slabijeg imovinskog statusa koji žive u unajmljenim stano­vima u statusu podstanara, a koji u vlasništvu nemaju nekret­nina. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četvero­člano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog pro­grama Grada Dubrovnika za 2021. godinu. Pravo na subven­ciju imaju građani čija ukupna mjesečna primanja po članu obiteljskog kućanstva u prethodnoj godini ne prelaze 50 posto iznosa prosječne mjesečne neto plaće u Republici Hrvatskoj, a svi uvjeti i načini ostvarivanja prava regulirani su Odlukom o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana oso­bama slabijeg materijalnog statusa.

Grad Dubrovnik kroz mjere socijalnog programa provodi socijalnu politiku prema građanima suo­čenim s teškim životnim i financijskim okolnostima.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 21. travnja 2021.

Pročitajte još

KAKVA REKLAMA! CNN-ov Richard Quest: ‘Dubrovnik je, nema sumnje, dio našeg Čudesnog svijeta’

Dulist

Postanite dio projekta e-Dječja kartica ‘Mudrica’

Dulist

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija