GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Luci Dubrovnik koncesija za izgradnju cruise terminala

Nakon što je gradska uprava prije dvije godine završila otkup dionica Luke Dubrovnik i time potvrdila 48 posto vlasništva, započeli su postupci pred Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture s ciljem izmjene odluke o koncesioniranom području i prošire­nju postojećeg koncesioniranog pod­ručja na područje cruise terminala. Svi potrebni dokumenti za proširenje koncesijskog područja su izrađeni te je s Ministarstvom prije tjedan dana usuglašen pravni okvir proširenja koncesijskog područja. Aktivnost koja predstoji jest odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, kojom će se izmijeniti koncesijsko područje i revidirati koncesija Luke Dubrovnik uz novi obuhvati, a koji podrazumi­jeva i područje terminala za brodove na kružnim putovanjima. Ovom odlu­kom Luka Dubrovnik dobiva značajno na vrijednosti. Istovremeno, nakon izgradnje terminala za brodove na kružnim putovanjima omogućava se da Dubrovnik postane home port.

Izgradnjom terminala za bro­dove na kružnim putovanjima Grad Dubrovnik osigurava trajno upravljanje cruise turizmom.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nastavlja se nabava vrijedne vrtićke opreme i namještaja

U sklopu projekta ‘Grad ZA djecu’ usmjerenog ka poboljšanju usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika, nabavljena je nova oprema i namještaj za dječje vrtiće u vrijednosti od 214.881,25 kuna. Dimenzijama i funkcionalnosti prilago­đeni najmlađima, oprema i namještaj rasporedit će se dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Između ostalog, naručene su stolice i stolovi, kuhinje za igru, dječje garniture i sofe, kućice za igru, dječje vatrogasno vozilo, kao i ormari za igračke. Kao dodatni poticaj za povećanje fizičke aktivno­sti, koja je preduvjet za zdravi razvoj u ranjivoj dobi. Nabavljeni su, također i plastični tobogan, sobni bicikl, steper, pokretna traka za trčanje, ljestve za igru na otvorenome, metalni trapez, staze te penjalica s toboganima. Jedna od novo­sti je i prava dječja kuhinja prilagođenih dimenzija, kao i namještaj za ured psi­hologa zaposlenog u sklopu provođenja projekta, čija je plaća također financi­rana europskim sredstvima.

U prethodnom razdoblju u sklopu projekta ‘Grad ZA djecu’ nabav­ljena je oprema za uređenje igra­lišta DV Pile i Pčelica te oprema za provođenje Montessori programa.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Mjesečna subvencija za troškove stanovanja za 229 korisnika

Putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik krenuo je s ispla­tama mjesečne subvencije za troš­kove stanovanja ostalim socijalnim kategorijama za 229 korisnika, u ukupnom iznosu od 282.900,00 kuna. Riječ je o subvencijama za mjesec ožujak za samce i obi­telji slabijeg imovinskog statusa koji žive u unajmljenim stano­vima u statusu podstanara, a koji u vlasništvu nemaju nekret­nina. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četvero­člano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog pro­grama Grada Dubrovnika za 2021. godinu. Pravo na subven­ciju imaju građani čija ukupna mjesečna primanja po članu obiteljskog kućanstva u prethodnoj godini ne prelaze 50 posto iznosa prosječne mjesečne neto plaće u Republici Hrvatskoj, a svi uvjeti i načini ostvarivanja prava regulirani su Odlukom o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana oso­bama slabijeg materijalnog statusa.

Grad Dubrovnik kroz mjere socijalnog programa provodi socijalnu politiku prema građanima suo­čenim s teškim životnim i financijskim okolnostima.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 21. travnja 2021.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist