Hrvatska

IZDALO RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE Ovo su sve važne informacije za izbjeglice iz Ukrajine

IZDALO RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE Ovo su sve važne informacije za izbjeglice iz Ukrajine

S obzirom na mogući veći priljev osoba iz Ukrajine, Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je letak s uputama i korisnim informacijama. Letak će se dijeliti izbjeglicama iz Ukrajine na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, a izdan je na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

Osobe koje nemaju organizirani vlastiti smještaj, po dolasku na granični prijelaz dobit će informacije o smještaju u najbližem prihvatnom centru (Osijek, Varaždinske Toplice i od 7. ožujka Gospić). Boravak u prihvatnim centrima je kratkotrajan i ograničen, u pravilu do 48 sati. Nakon proteka tog roka bit će upućeni u trajni smještaj koji će im biti ponuđen.

Oni koji imaju organizirani vlastiti smještaj, nakon što se smjeste moraju se obratiti najbližem uredu Crvenog križa, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Svoj boravak moraju prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili postaji. Hrvatski Crveni križ ima svoje urede u cijeloj Hrvatskoj, na 131 lokaciji. Sve adrese mogu se pronaći na web stranici i na letku koji donosi popis županijskih društava Crvenog križa.

Pročitajte još

Počeli online upisi u prvi razred

Dulist

IZABRAO BOOKING.COM Ploče među najsrdačnijim gradovima u Hrvatskoj

Dulist

Hrvatska obrtnička komora: U tri godine 3200 građevinskih obrta više

Dulist