Politika

IZBORI 2016. HSP AS: U hrvatskoj politici nema mjesta za ‘ženske’ i ‘muške’ teme

izbori hsp as

Svojim glasom poduprite HSP AS sa koalicijskim partnerima, listu broj 4. i gosp. Ivana Tepeša kako bi i dalje bio Vaš snažan glas u Hrvatskom državnom Saboru.
Moderno hrvatsko društvo prepuno je izazova, a veliki pritisak vrši se upravo na žene. One prema neoliberalnim načelima, koja neki brkaju s modernim društvenim kretanjima, moraju biti uspješne u poslovnom svijetu, sto duže bez životnog partnera, posvećene društvu i šefu, majke što kasnije, kako bi najbolje godine svoga života uložile u biznis čije blagodati na poslijetku ne uživaju, a kada to konačno odluče i biti, od njih se očekuje sto brži povratak na posao i bavljenje „ozbiljnim temama“. S druge strane, gospodarski trendovi ostavili su češće žene negoli muškarce bez radnog mjesta, pa je na ženama i pritisak velike konkurencije isto radno mjesto od strane suprotnoga spola. Mnogo je još loših trendova koje je naše mlado demokratsko društvo naprečac usvojilo, ne promišljajući dovoljno o njegovim lošim stranama. Mi u HSP AS svakodnevno djelujemo na način da društveno djelujemo i upozorimo građane Hrvatske na sve što nam društvo čini manje humanim. U našem članstvu ne radimo nikakve razlike između spolova. Razlike se definiraju jedino po većem i po manjem radu. Iz toga proizlazi i naša želja da hrvatsko društvo učinimo boljim domaćinom za sve nas. Inicijative naših stranačkih čelnica višestruke su i odnose se kako na sama politička kretanja u zemlji, tako i izričito na poboljšanje statusa žena u društvu.
S obzirom da smo suočeni s epidemijom bijele kuge koja već hara duž Hrvatske, upravo su žene HSP AS potaknule inicijativu da se rodiljne i roditeljske naknade izjednače sa 100% plaće majki. Ovu našu inicijativu su danas u predizbornim programima prihvatile sve tzv. velike političke stranke, pa možemo s ponosom istaknuti da ako ova inicijativa dobije zakonski okvir, da smo učinili više za prava žena nego li sve te velike stranke zajedno u posljednjih 25 godina naizmjeničnog obnašanja državne vlasti. Nadalje, žene HSP AS-a ne propuštaju obilježiti dane poput: Međunarodnog dana djeteta, Međunarodnog tjedna dojenja i slično, ali uvijek s konkretnim modelima kako ženama učiniti život u modernom hrvatskom društvu dostojanstvenijim.
HSP AS slijedi tradicionalne obiteljske vrijednosti i teži ka prenošenju domoljubnih i kršćanskih vrednota i u vremena koja tek dolaze. I na ženama i na muškarcima je da te vrednote prenose.

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist