Županija

IZABRANI KONAVOSKI LAUREATI Terezi Kesoviji Nagrada za životno djelo

IZABRANI KONAVOSKI LAUREATI Terezi Kesoviji Nagrada za životno djelo

Na sjednici Općinskog vijeća usvojena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja u povodu Dana Općine Konavle 21. listopada 2020.g, odnosno izglasani su ovogodišnji laureati.

Jednoglasno je odlučeno da se Nagrada za životno djelo dodijeli Terezi Kesoviji zbog iznimnog doprinosa iz područja glazbene kulture i promocije Konavala. Nagrada Općine Konavle dodijelit će se Ivu Bobiću za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja gospodarstva te Mihu Radoviću za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja glazbene kulture. Ove godine Zahvalnica Općine Konavle dodijelit će se Mihu Katušiću za doprinos u Domovinskom ratu.

Na sjednici je među ostalim usvojeno i polugodišnje izvješće o radu načelnika Lasića.

U okviru ovog izvješća načelnik Lasić je posebno istaknuo kako je Općina konačno riješila pitanje restorana u Moluntu i da će uskoro ući u posjed Ljetnog kina Cavtat, a potvrdio je i da se radi na GIS sustavu.
Na sjednici su usvojena i financijska izvješća Konavoskog komunalnog društva, Čistoće i zelenila Konavle, Doma za starije i nemoćne Konavle, Dječji vrtić Konavle, JU Muzeji i galerije Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle.

Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji između Općine Konavle i Općine Sveti Petar u šumi, prijedlog Odluke o otkupu čest. zem. 93/13 K.O. Cavtat, radi proširenja parkinga te prijedlog Odluke o pravu na novčanu pomoć roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist