Aktualno

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izbrisalo je 807 čarterskih tvrtki iz sustava eNautika, donosi Jutarnji list. Iz Ministarstva pojašnjavaju da su to trgovačka društva i obrti koji su bili evidentirani kao čarterske tvrtke, a za koje je provjerom u sudskom i obrtnom registru utvrđeno da više nisu aktivni.
Najveći broj deaktiviranih čarterskih tvrtki nije aktivan već niz godina, navodi dalje Jutarnji, a samo ih je osam bilo aktivno u 2021. Deaktivacijom njih 807 onemogućeno je korištenje 861 plovnog objekta koji su u sustavu bili evidentirani kao plovila koja one koriste. Najveći broj deaktiviranih trgovačkih društava, prema podacima Sudskog registra, završio je u stečaju ili je brisan iz nekog drugog razloga, a obrti su uglavnom odjavljeni, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ministarstva mora.
U ovom trenutku u sustavu eNautika evidentirano je ukupno 1937 čarterskih tvrtki, od kojih je tijekom godine bilo aktivno njih 766. Te tvrtke iznajmljuju, odnosno pružaju uslugu smještaja na ukupno 3059 brodica i 697 jahti pod hrvatskom zastavom te na 263 brodice i 406 jahti pod stranom zastavom.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist