Aktualno

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izbrisalo je 807 čarterskih tvrtki iz sustava eNautika, donosi Jutarnji list. Iz Ministarstva pojašnjavaju da su to trgovačka društva i obrti koji su bili evidentirani kao čarterske tvrtke, a za koje je provjerom u sudskom i obrtnom registru utvrđeno da više nisu aktivni.
Najveći broj deaktiviranih čarterskih tvrtki nije aktivan već niz godina, navodi dalje Jutarnji, a samo ih je osam bilo aktivno u 2021. Deaktivacijom njih 807 onemogućeno je korištenje 861 plovnog objekta koji su u sustavu bili evidentirani kao plovila koja one koriste. Najveći broj deaktiviranih trgovačkih društava, prema podacima Sudskog registra, završio je u stečaju ili je brisan iz nekog drugog razloga, a obrti su uglavnom odjavljeni, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ministarstva mora.
U ovom trenutku u sustavu eNautika evidentirano je ukupno 1937 čarterskih tvrtki, od kojih je tijekom godine bilo aktivno njih 766. Te tvrtke iznajmljuju, odnosno pružaju uslugu smještaja na ukupno 3059 brodica i 697 jahti pod hrvatskom zastavom te na 263 brodice i 406 jahti pod stranom zastavom.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

BRAVO, EKIPA IZ VERANDE Andrić: Restoran je pun puncat. Hvala svima!

Dulist

‘BOŽIĆ PRIJE BOŽIĆA’ Dubrovačke tate pozivaju na još jednu hvalevrijednu akciju

Dulist

PSIHOLOGINJA NINA CRNOGORAC ŠABIĆ Mislim da možemo preživjeti još jedan ‘lockdown’. Ljudi su prilično otporni

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija