Zanimljivosti

Iz Gruža krenula međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II

Iz Gruža krenula međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II

Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa uz papinu kanonizaciju od 30. travnja do 3. svibnja organizira biciklijadu Marija Zvijezda – Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II s ciljem u Banja Luci.

Biciklijada kreće iz sedam smjerova, gradova i Marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II, prigodom svojih pet pastoralnih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a među njima je i Dubrovnik, odakle je biciklijada krenula danas u 10 sati iz Gruža.

Iz svakog smjera kreće pet ili više biciklista, kako bi se u subotu, 3. svibnja njih 40-ak okupilo u Banja Luci, na Petrićevcu. Geslo biciklijade je: Proljeće vjere – Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi. Projekt je podržao biskup Komarica, Međureligijsko vijeće BiH u Sarajevu, Vojni ordinarijat RH, IIPT – Internacionalni Institut za Promidžbu Mira Kroz Turizam, Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i dr.
Vezano uz dubrovačku trasu, kao duhovni nastavak uspješno održanog SHKM-a, pet sudionika “Marije Zvijezde” iz Metkovića, pod vodstvom Antonia Crnčevića, biciklima kreću prema Banja Luci, polazeći iz luke Gruž, od Papina spomenika. Tamo ih je blagoslovio župnik župe Sv. Križa fr. Mihael Tolj, i od predstavnika dubrovačke biskupije bit će im predani prigodni suveniri za biskupa Komaricu, a biciklisti će jednu od svojih biciklističkih majica simbolično ostaviti za biskupa Matu Uzinića, kao simbol uzajamne duhovne i molitvene povezanosti.

Na četverodnevnoj ruti u duljini od 450 kilometara nositelj biciklijade, Metkovac Antonio Crnčević prvog dana proći će 100 kilometara, kroz Slano, Bistrinu, Vranjevo, Mlinište i Metković, gdje će i prenoćiti. Drugog dana slijedi dionica od 180 kilometara, a kreće se za Prud, Ljubuški, Grude, Posušje, Tomislavgrad i Kupres, gdje će se prenoćiti. Trećeg dana slijedi dionica 90 kilometara Uskoplje – Donji Vakuf – Jajce s noćenjem u Podmilačju, a četvrti dan dionica od 75 kilometara od Krupe do Banja Luke, gdje je cilj.

Više informacija i kontakti nositelja svake trase: www.kristov-stol.hr, kristov.stol@gmail.com, mob:091-570-8604, kao i na fb grupi Kristov Stol. Financijska potpora projektu moguća je na žiro-račun Udruge Kristov Stol: HR67 2340 0091 1104 3348 9, s naznakom “Za Biciklijadu”.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist