Grad

IZ GRADA DUBROVNIKA NAVODE: Visoki upravni sud odbio tužbu autobusera

Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je tužbu udruge Ragusa Bus podnesenu protiv Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja zbog rješenja navedene agencije kojim je ranije procijenila da ne postoje uvjeti za pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv društva Libertas Dubrovnik radi obavljanja djelatnosti povremenog prijevoza putnika s brodova na kružnim putovanjima.

Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u studenom 2022. godine odbacila je zahtjev udruge Ragusa Bus koja je zatražila pokretanje postupka utvrđivanja sprječavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišnog natjecanja protiv društva Libertas Dubrovnik d.o.o..

-Na temelju uvida u odredbe zakona i propisa koji utvrđuju predmetnu materiju te nakon očitovanja društava Libertas, Sanitat i Grada Dubrovnika, Agencija je odlučila da ne postoje uvjeti za pokretanje postupka. O svemu je ishođeno i mišljenje Ministarstva prometa.

Udruga Ragusa Bus je potom podnijela tužbeni zahtjev za poništenje takvog rješenja Agencije Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske koje je 27. rujna 2023. presudilo u korist Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja potvrđujući ispravnost postupanja Grada Dubrovnika i društava u njegovom većinskom vlasništvu.

Ulazak Libertasa na tržište tzv. shuttle prijevoz putnika s kruzera, pokazala su dosadašnja iskustva, značajno doprinosi smanjenju gužvi i povećanju funkcionalnosti prometa u kontaktnoj zoni povijesne jezgre i na Pilama, a agencije su vrlo zadovoljne kvalitetom usluge koju pruža dubrovački prijevoznik – ističu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

MARIJA LUKŠIĆ ZA DULIST Slomljene olovke su me asocirale na prekinuto djetinjstvo. Svi su oni imali neki cilj!

Maria Prkut

Dubrovnik najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za putovanje u svijetu

Dulist