Politika

Iz Dubrovačko-neretvanske županije 11 kandidata

Na predstojećim unutarstranačkim izborima u SDP-u kandidaturu za mjesto u organima podnijelo je i jedanaest SDP-ovaca iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, na svojoj prvoj sjednici održanoj 25. ožujka središnja izborna komisija izvijestila je kako je proces kandidiranja završen te odredila listu kandidata za predsjednika, potpredsjednike, članove Predsjedništva i Glavnog odbora.

Od SDP-ovaca iz naše županije, za mjesto u Predsjedništvu stranke kandidaturu je podnio predsjednik županijske organizacije Davor Penić (SDP Korčula) dok su se za mjesta u Glavnom odboru kandidirali Tomislav Brnas, Kristina Ćurćija, Igor Jurišić, Marita Kisić Kamić, Nikša Klečak, Niko Šalja, Tatjana Šimac Bonačić i Radmila Šutalo (svi iz Dubrovnika), Mirko Duhović i Davor Penić (obojica iz Korčule) te Boris Šivak (Orebić).

Ukupno je za predsjednika stranke podnesena jedna kandidatura (Zoran Milanović), za funkciju potpredsjednika i članove Predsjedništva 42 kandidature, a za mjesto u Glavnom odboru 355 kandidatura.

Svi oni do 16. travnja trebaju skupiti određeni broj potpisa podrške članova. Tako je odredbom središnje izborne komisije određeno da kandidat za predsjednik treba prikupiti 100 potpisa, kandidati za potpredsjednika 400, za članove Predsjedništva 300, a za članove Glavnog odbora 50 potpisa, s tim da jedan član može dati podršku više kandidata.

Pročitajte još

Mišo Krstičević: ‘I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata…’

Dulist

Maja Bender privremena ravnateljica Doma ‘Ragusa’, Mihaeli Skurić novi mandat na čelu ZOD-a

FRANKOVIĆ PORUČIO CAPORU Predložite prodaju dionica Luke i ako ih ne prodamo za veću cijenu, zatražite moju ostavku

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija