Politika

IVO GJAJA “Sitne duše – tko je manipulator/ica?!”

Ivo Gjaja

Vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću Ivo Gjaja uputio je priopćenje za javnost kojim se osvrnuo na nesazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o regionalnom ustroju juga Hrvatske.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Sitne duše – tko je manipulator/ica?!

Vijećnici vladajuće većine/dioničkog društva *„ODAPNI“(Grade)/ u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, na svoju sramotu, nisu htjeli raspravljati i zauzeti stajalište o načinu upravljanja gradskim mirima i fortecama.

„Dogovarati“ se i sudjelovati u pregovorima neki su mogli i htjeli, i to neki, doslovno, godinama, a neki mjesecima, ali uvrstiti u dnevni red neke od sjednica Gradskog vijeća ni slučajno, a kako je izjavio nedavno predsjednik Gradskog vijeća za jedan dubrovački tjednik: “no raspravljati o tako važnom problemu bez ikakve pripreme je neozbiljno. Ni samo Društvo /prijatelja dubrovačke starine/ nikada nije zatražilo da se o tome raspravlja na Gradskom vijeću“.

Napisanim tekstovima i izgovorenim riječima o upravljanju zidinama tijekom četiri godine Vlahušićevog upravljanja Gradom može se još samo dodati biblijska: “Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova”.

Kao što gradonačelnik vijećnicima, ponekom poslušnom, a ponekom i dužnom mu, nije dozvolio o zidinama raspravljati, ne bi on da se raspravlja ni o položaju Dubrovnika u budućem ustroju Republike Hrvatske. U rujnu 2013. god. gradonačelnik je na vijećničko pitanje između ostalog odgovorio:

“Smatram da treba spojiti Grad i Županiju, gdje će Dubrovnik biti jedinstveno regionalno središte”. “Vizija” je maglovita. Da li bi prema toj “njegovoj viziji” općine Konavle, Župa dubrovačka. Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Trpanj, Orebić i dalje postojale i tko će o tome odlučivati, a ako bi ipak postojale bi li one bile u Dalmatinskoj regiji, a Dubrovnik kao otok u toj regiji?

Kad se skupilo, po Poslovniku, valjani broj potpisa za tematsku sjednicu o regionalnom ustroju Republike Hrvatske i položaju Dubrovnika u tom ustroju, predalo sve potrebite materijale i prijedlog akta za raspravu i usvajanje na tematskoj sjednici Gradskog vijeća, koja se mora održati u roku 15 dana od predaje kompletiranih materijala od strane predlagača i to zaključno s 28. veljače 2014. godine , na vidjelo izlazi sva bijeda i jad vladajuće politike i političara.

Prisiljeni pravovaljanim zahtjevom raspravljati o regionalizaciji Republike Hrvatske oni ne žele sazvati sjednicu u skladu sa zakonom /Statutom i Poslovnikom Gradskog vijeća/ nego će “po svome”. Kako to izvode saznajte iz preslike dokumenata u privitku:

– zahtjeva za sazivanje tematske sjednice o položaju Dubrovnika s potpisom devet vijećnika /potpis vijećnika Slobodana Vukotića je na zahtjevu čitljiv, a ono što je potpisao je u pasusu neposredno iznad potpisa/,
– prijedloga upućenog akta za usvajanje
– i njihovog e-maila – dopisa od 18. veljače 2014. god., koji sve o njima govori.

Gradovi Pula, Zadar i Šibenik davno su se izjasnili i jedinstveno ustali u obranu statusa regionalnih središta. Prisiljeni i “naši” će se morati izjasniti.”

*Naziv dioničkog društva izveden od imena najvećih dioničara

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist