Kultura

Ivanišin izlaže u Sponzi

Ivanišin izlaže u Sponzi

Samostalna izložba likovnog umjetnika Tomislava Ivanišina „Infleksije i refleksije mediteranskih boja od Sv. Jakova prema Dubcu“ bit će otvorena u palači Sponza u četvrtak, 2. svibnja u 20 sati. Riječ je o slikama nastalim od 2006. do 2013. godine.

Tomislav Ivanišin rođen je u Dubrovniku 1942. godine. Diplomirao je 1967. na Arhitektonsko-urbanističkom fakultetu u Sarajevu. Slikarstvo je učio na fakultetu kod prof. Mladena Vukića. Magistrirao je 1971. pri Facolta di Architettura u Rimu.

– Prvu samostalnu izložbu slika u Sponzi imao sam uoči otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara 1991. godine. Drugu samostalnu izložbu u Sponzi imao sam pred Sv. Nikolu 1993. Ovo mi je treći put da izlažem u ovom prostoru. Izlažem ulja veličine 50 za 70 centimetara, nastala od druge polovine prošle dekade do danas. Izložbu sam nazvao 'Infleksije i refleksije mediteranskih boja uz put od Sv. Jakova prema Dubcu', gdje je množina motiva izloženih slika locirana. Ljeto i kraj tjedna obično provodimo na Pelješcu pa sam izložbu upotpunio s nekoliko peljeških motiva – kazao je povodom izložbe Tomislav Ivanišin.

Ivanišin slika dubrovačke motive, pelješke krajolike, marine dubrovačkog priobalja i malostonskog zaljev te mrtve prirode. Izlagao je samostalno u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Širokom Brijegu i Zadru. Član je dubrovačkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist