Grad

Ivana Zbačnik nova predsjednica Društva turističkih vodiča

Ivana Zbačnik nova predsjednica Društva turističkih vodiča

Nova predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik je Ivana Zbačnik. Izabrana je, kao i uprava Društva, na skupštini u Ljetnom kinu Jadran ovog utorka.

Za članove uprave izabrani su Patricija Cvinar, Jelica Čučević, Nikolina Kapović, Marijna Kljunak Čuikin, Marin Krstulović i Katica Tepavac.

Bivša predsjednica Društva Maja Milovčić podnijela je Izvještaj o radu Upravnog odbora za 2020.godinu s osobitim naglaskom na pandemiju korona virusa i financijski teško razdoblje za sve turističke vodiče. Istaknuta je aktivnost rada Uprave na postizanje izmjene statusa ‘samozaposlene osobe’, izmjene Zakona, mogućnosti apliciranja na mjere Vlade, kao i na vrijeme pripreme Izmjena/dopuna Zakona o pružanju usluga u turizmu, o odnosu sa Ministarstvom turizma i sporta. Spomenula je i podršku gradonačelnika Mata Frankovića i njegovoj aktivnoj zaštiti vodičke struke i prihvatanju njegova prijedloga na saborskim odborima i na Saboru. Također je govorila o suradnji i radu sa ZDTVH i Društvu vodiča Korčule, sa Sveučilištem u Dubrovniku, Institutom za povijesne znanosti HAZU, Turističkim zajednicama Grada i županije, o suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, o dobrim odnosima s medijima i njihovoj pomoći u isticanje problema struke u javnosti.

U priopćenju ističu kako je na skupštini bio Franković koji se, prema njihovim riječima, najviše zalagao za rješenje statusa turističkih vodiča. Gradonačelnik je govorio o očekivanju bolje sezone ove godine u odnosu na prošlogodišnju, o prognozama uplovljavanja kruzera, otvaranja Velike Britanije prema Hrvatskoj, američkom tržištu i stanju na ostalim tržištima s kojih možemo očekivati povećani promet.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist