Aktualno

Ivana Mijić Vulinović o školskim marendama: Imamo pravo zahtijevati da nam se djeca ne truju pizzama i krafnama

Dubrovačka pravnica, doktorica međunarodnog prava i voditeljica Ivana Mijić Vulinović na svom se Facebooku oglasila po pitanju uvođenja obroka u škole.

‘Ama moram eto i ja se oglasit u vezi marendi. Najprije u O.Š. Montovjerna gdje moji idu je za mene odlično. Naravno da djeca sve ne vole, ali to ne znači da cu im pravit doma, nego neće izvoljevat, neće bit objesni i naučit će se jest evo npr. jučer humus. Inače ga u mene nisu htjeli probat, ali kad guza ogladni, a nema izbora, da vidiš kako kusaju.

E sad – kad vidim slike iz nekih škola i sama se neugodno iznenadim. Komadi pizze, krafne… To je bas nečiji kretenizam. Pod 1. nezdravo je, a pod 2. skuplje je nego kruh i namaz npr. Iznenade me i ovi što u kruh stavljaju pečene tikvice, paprike. Pa nije baš da su djeca navikla na takve obroke i ne znam čemu izvodit. Baš izvodit. Nitko normalan na prstić, namaz, maslo, džem, humus… se neće bunit. Napomena – nitko normalan!!!

Ovi što bi sad htjeli da im dijete dobije 2 jaja na oko sa mladim sirom iz primorskog OPG-a, pokoju domaću maslinu sa strane, kompot od domaćih konavoskih jabuka… Evo ne znam troje mi uškolu ide, ne pamtim da sam vidjela da je itko djetetu tako nutritivno bogate marende slagao. A sad ništa ne valja. Naslikava se kruh i namaz. Eto ja nemajka isto sam ih slala u školu sa kruhom i namazom sram me bilo. Umjesto da sam se digla kuhat im doručak u 5.

P.S. Ipak jedna napomena! Važna!!! Svi koji pišu ‘besplatan obrok’… nije besplatan! Nitko nam ga nije poklonio. Plaćamo ga mi kroz doprinose razne. I zato itekako imamo pravo, jasno u granicama razuma, provjeravat kakav je i zahtijevat da nam se ne truju djeca pizzama i krafnama, nego da u okviru raspoloživih sredstava to bude nešto pristojno.’

Pročitajte još

Otkazan let iz Zagreba za Dubrovnik

Dulist

Danas obilježavamo Svjetski dan borbe protiv raka

Dulist

[VIDEO] Postira isplovila po najvećem refulu bure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija