Aktualno

Ivana Mijić Vulinović o školskim marendama: Imamo pravo zahtijevati da nam se djeca ne truju pizzama i krafnama

Ivana Mijić Vulinović o školskim marendama: Imamo pravo zahtijevati da nam se djeca ne truju pizzama i krafnama

Dubrovačka pravnica, doktorica međunarodnog prava i voditeljica Ivana Mijić Vulinović na svom se Facebooku oglasila po pitanju uvođenja obroka u škole.

‘Ama moram eto i ja se oglasit u vezi marendi. Najprije u O.Š. Montovjerna gdje moji idu je za mene odlično. Naravno da djeca sve ne vole, ali to ne znači da cu im pravit doma, nego neće izvoljevat, neće bit objesni i naučit će se jest evo npr. jučer humus. Inače ga u mene nisu htjeli probat, ali kad guza ogladni, a nema izbora, da vidiš kako kusaju.

E sad – kad vidim slike iz nekih škola i sama se neugodno iznenadim. Komadi pizze, krafne… To je bas nečiji kretenizam. Pod 1. nezdravo je, a pod 2. skuplje je nego kruh i namaz npr. Iznenade me i ovi što u kruh stavljaju pečene tikvice, paprike. Pa nije baš da su djeca navikla na takve obroke i ne znam čemu izvodit. Baš izvodit. Nitko normalan na prstić, namaz, maslo, džem, humus… se neće bunit. Napomena – nitko normalan!!!

Ivana Mijić Vulinović o školskim marendama: Imamo pravo zahtijevati da nam se djeca ne truju pizzama i krafnama

Ovi što bi sad htjeli da im dijete dobije 2 jaja na oko sa mladim sirom iz primorskog OPG-a, pokoju domaću maslinu sa strane, kompot od domaćih konavoskih jabuka… Evo ne znam troje mi uškolu ide, ne pamtim da sam vidjela da je itko djetetu tako nutritivno bogate marende slagao. A sad ništa ne valja. Naslikava se kruh i namaz. Eto ja nemajka isto sam ih slala u školu sa kruhom i namazom sram me bilo. Umjesto da sam se digla kuhat im doručak u 5.

P.S. Ipak jedna napomena! Važna!!! Svi koji pišu ‘besplatan obrok’… nije besplatan! Nitko nam ga nije poklonio. Plaćamo ga mi kroz doprinose razne. I zato itekako imamo pravo, jasno u granicama razuma, provjeravat kakav je i zahtijevat da nam se ne truju djeca pizzama i krafnama, nego da u okviru raspoloživih sredstava to bude nešto pristojno.’

Pročitajte još

Kako pad inflacije, ukidanje APN-a i rast kamata na stambene kredite utječu na tržište nekretnina?

Ivana Mijić Vulinović

ELAFITI SLALOM Požurite, uskoro završava prvi krug prijava

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist.hr