Zanimljivosti

ISTRAŽIVANJE DOKAZALO Radi boljih ocjena odrekli bi se televizije!

Knjižnica (Shutterstock Images LLC)

Školska godina u punom je jeku, a uskoro će početi za mnoge ‘mučno’ razdoblje uoči završetka nastave, posebno za one koji se ‘bore’ s lošim ocjenama.

Čega su se mladi spremni odreći radi uspjeha u školi ili na fakultetu, istražio je portal EduCentar na gotovo 300 ispitanika.

Trećina ispitanika (30 posto) odlučila bi se za manje gledanja televizije odnosno, odrekli bi se gledanja omiljene serije. Ispitanici smatraju ‘da je televizija najmanje bitna od svih ponuđenih odgovora’, dok nekoliko njih zaključuje da niti ne vole gledati televiziju. Pomalo neočekivano čak 25 posto ispitanika spremno je odreći se izlazaka u korist školskog ili akademskog uspjeha.

– Mislim da je život dovoljno dug da se smanje izlasci u ovom presudnom razdoblju. Bit će zabave i kasnije! – zaključuje jedan od ispitanika.

Iako smo u eri društvenih mreža, malo više od petine ispitanika (22 posto) spremno je odreći se ‘surfanja’ internetom. Internetska ‘bespuća’ često znaju prevariti korisnika i oduzeti mu više vremena nego što je namjeravao, a s time se slažu i sami ispitanici.
– Na to odlazi ionako previše vremena, a stvarno nije nužno pogledati još jedan video s mačkama – navodi jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je internet ‘najveći gubitak vremena’.

Čitanja omiljenih knjiga odreklo bi se 14 posto ispitanika. Njihov je glavni argument da ionako ne čitaju redovito ili čitaju samo knjige koje su vezane uz školu/fakultet. Mada su školske ljubavi najslađe, 9 posto ispitanika bi se radi školskog/akademskog uspjeha odreklo ljubavnog života.
– Škola mi sad više znači, bit će vremena i za romanse – zaključuje jedan od ispitanika.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Napoleonov vojskovođa Marmont krenuo u napad

Dulist

TRGOVCI PRIPREMAJU RASPRODAJE Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila…

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen Jugaš, olimpijac Nikola Trojanović

Dulist