Aktualno

Ispod vijadukta niče novi parking

Uređenje novog parkinga s pedesetak parkirališnih mjesta razmatra se ispod vijadukta Splitski put, iza upravne zgrade Vrtlara.

Naime, kako je rečeno na jutrošnjem kolegiju komunalaca, Sanitat će u suradnji s Upravnim odjelom za promet i Vrtlarom razmotriti organiziranje parkinga na ovoj lokaciji kojim bi se uredilo pedesetak parking mjesta u neposrednoj blizini Groblja Boninovo. No, tek se trebaju razmotriti mogućnosti, posebno zbog pristupa parkiralištu. Isto bi se, naravno, uvelo u sustav naplate.

Kako su nam krajem prošlog tjedna rekli iz gradske uprave djelatnici Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika su utvrdili da je na navedenoj površini, u vlasništvu Vrtlara moguće organizirati parking te je tamo prethodni vlasnik označio 40 standardnih parkirnih mjesta. Parking je ranije, rekao je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja, koristio GP Dubrovnik, no danas zjapi prazan.

– Utvrđeno je da nisu potrebna značajna ulaganja budući da je površina već privedena svrsi, a razmotrit će se gradnja stubišta preko susjednih parcela u vlasništvu Grada Dubrovnika kojima bi se ovaj prostor povezao sa Splitskim putom na južnoj i ulicom Vladimira Nazora na sjevernoj strani čime bi se parking spojio s grobljem Boninovo i Vodovodom u neposrednoj blizini, a služio i za potrebe korisnika Doma zdravlja i FINA-e.

O realizaciji će se odlučiti nakon zajedničkog sastanka i obilaska terena uprava Vrtlara i Sanitata te predstavnika Grada Dubrovnika, uzimajući u obzir planove Vrtlara s postojećim zgradama, koje se nalaze u obuhvatu ovog zemljišta, ostalih namjena prostora za potrebe razvoja Vrtlara te mogućnosti zasnivanja ugovornog odnosa između dvaju gradskih komunalnih društava kojim bi ovaj parking postao dio Sanitatovih zona naplate što bi bilo najpovoljnije i najpraktičnije za korisnike – odgovorio je na upit duLista Zoran Obradović, glasnogovornik Grada Dubrovnika.

Uređenjem i privođenjem svrsi ovog parkirališta građani bi dobili dodatni parkirališni prostor u blizini ne samo Groblja, već i Doma zdravlja gdje je zbog izgradnje lijevog skretača izgubljen znatan dio mjesta za parkiranje. A Sanita bi, budući da će se parking uvesti u 3 zonu naplate, dobiti dodatni prihod.

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija