Aktualno

Irski avioprijevoznik najavio liniju Dublin-Dubrovnik od 30. ožujka

Irski avioprijevoznik najavio liniju Dublin-Dubrovnik od 30. ožujka

Poznati irski avioprijevoznik planira se vratiti u tri hrvatske zračne luke u predstojećem ljetnom redu letenja koji stupa na snagu s krajem ožujka. AerLingus u ljetnoj sezoni 2020. godine nije prometovao prema Dubrovniku i Puli. Kompanija je relativno kratko i reducirano prometovala prema Zračnoj luci Split. U nadolazećem ljetnom redu letenja, kompanija planira obnoviti sve linije prema Hrvatskoj, no to će prije svega ovisiti o restriktivnim mjerama između Irske i Hrvatske, što posljedično direktno utječe na sami booking, piše Croatian Aviation.

Od 1. svibnja kompanija planira ponovno prometovati na liniji Dublin – Pula – Dublin. Linija bi trebala prometovati dva puta tjedno, utorkom i subotom, do 28. rujna. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320.

Na 45 najavljenih povratnih letova prema Puli, AerLingus trenutno nudi čak 15.660 sjedala.

Od 30. ožujka najavljena je i linija Dublin – Dubrovnik – Dublin, no za očekivati je da će kompanija na ovoj liniji krenuti prometovati također u svibnju. Od svibnja do kraja rujna najavljeno je čak 5 letova tjedno, svakog dana osim utorka i četvrtka, također sa zrakoplovima tipa A320. U listopadu će kompanija smanjiti broj rotacija na tri tjedna leta.

Linija Dublin – Split – Dublin trebala bi prometovati od 1. svibnja do 1. listopada, najavljena su dva tjedna leta, svakog utorka i četvrtka. Ovo je ujedno jedina linija na kojoj je AerLingus prometovao i prošle godine, nakon što je ukinut lockdown u europskim zemljama.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist