Aktualno

IPAK SE KREĆE! Službeno počela gradnja pristupne ceste za Pelješki most

Pelješki most

Nakon što je početkom listopada potpisan ugovor o izgradnji pristupnih cesta, zajednica ponuditelja koju čine Strabag AG i Strabag d.o.o. danas je uvedena u posao na izgradnji pristupne ceste za Pelješki most na dionici Duboka – Sparagovići/Zaradeže. Primopredajom tehničke dokumentacije, dostavom imenovanja i otvaranjem građevinskog dnevnika službeno je započela izgradnja ove dionice duge 12,04 kilometara, ističu u Hrvatskim cestama.

Zajednica ponuditelja Strabag AG i Strabag d.o.o. će navedeni posao izgradnje pristupa do postojeće cestovne mreže sa strane kopna i sa Pelješke strane izvršiti za 478.3 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom dovršetka od 33 mjeseca. Izgradnja ove dionice vrlo je zahtjevna jer uključuje izgradnju dva tunela, dva mosta i vijadukta te ostalih popratnih komponenti, piše Slobodna Dalmacija.

Očekuje se da će drugi izvođač, grčki Avax S.A., koji će graditi stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli, ukupne duljine 18 km i ugovorene vrijednosti posla 511.5 milijuna kuna (bez PDV-a), biti uveden u posao krajem studenog ili početkom prosinca, a rok za dovršetak te dionice bit će 28 mjeseci.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist