Grad

INVESTICIJA VRIJEDNA 40 TISUĆA KUNA Vodovod: ‘Rekonstruiramo važno vodoopskrbno čvorište u Gružu’

Sigurnija vodoopskrba i bolja protupožarna zaštita rezultat su rekonstrukcije dotrajalog zasunskog okna na spoju ulica Andrije Hebranga i Svetog Križa koju su u protekla dva dana izveli djelatnici Vodovoda Dubrovnik.

-Riječ je o značajnom čvorištu na našoj mreži pa, kako smo u tom oknu imali problema s dotrajalim zasunima koji su se počeli učestalo kvariti, odlučili smo rekonstruirati cijelo okno, kao i sve spojeve unutra. Konkretno, osim samih zasuna rekonstruirali smo i protupožarni hidrant, koji je sad većeg presjeka, te postojeće priključke. Bitno je naglasiti kako smo ovim radovima omogućili da, u slučaju kvara na mreži, bez vode ostane značajno manji broj potrošača na tom području – pojasnio je radove predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te najavio nove aktivnosti.

-Idući tjedan krećemo s rekonstrukcijama kritičnih točaka na području Lapada te nastavljamo s radovima u Ulici uz Posat, koje smo bili zaustavili zbog turističke sezone. Uskoro kreće i veći dio radova na projektu Aglomeracije Dubrovnik pa će dijelovi grada postati gradilište. Potrudit ćemo se da svi ti radovi što manje ometaju život naših sugrađana, ali trebat ćemo i njihovu suradnju kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu – rekao je Matušić te naglasio kako je cilj Vodovoda kombinacijom većih investicija kroz projekt Aglomeracije i ovakvih manjih zahvata na cijelom području Dubrovnika dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe i odvodnje, prenose u priopćenju iz Vodovoda.

Investicija u Gružu bila je vrijedna oko 40 tisuća kuna, a iz Vodovoda su zahvalili građanima na strpljenju tijekom trajanja radova te zamolili za još malo strpljenja do utorka, kada bi trebao biti dovršen i građevinski dio radova na rekonstrukciji samog okna.

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija