Aktualno

INTERVENCIJE PRODUŽENOG VIKENDA Helikopterom do KBC-a Split prevezeni pacijenti s Korčule i iz Ploča

Helikopter

Tijekom produženog vikenda zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su 27 pacijenata, među kojima su i dva iz naše županije.

Naime, dežurna letačka posada 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, smještena na aerodromu na otoku Krku, tijekom produženog ljetnog vikenda, od 18. do 22. lipnja 2021. godine u 11 intervencija prevezla je 19 pacijenata.

Sedam pacijenata je prevezeno u petak, 18. lipnja 2021. godine s otoka Raba do KBC Rijeka. Jedan pacijent je prevezen u subotu, 19. lipnja s otoka Cresa u KBC Rijeka te još jedan u ponedjeljak, 21. lipnja. U utorak, 22. lipnja, u šest intervencija prevezeno je još deset pacijenata, sedam s otoka Raba i tri s otoka Lošinja.

Pri tome su letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera ostvarile ukupno 31 let u nešto manje od 12 sati naleta te prevezle ukupno 19 pacijenata.

395. eskadrila transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a iz vojarne „Knez Trpimir“ pokraj Divulja tijekom produženog vikenda angažirana je osam puta na hitnom zračnom medicinskom prijevozu, pri čemu su ostvarena 22 leta i nešto više od šest sati naleta.

Helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno je ukupno osam pacijenata do KBC Split i to u petak, 18. lipnja, jedan pacijent s otoka Hvara, zatim u subotu, 19. lipnja, jedan pacijent također s Hvara, kao i u nedjelju, 20. lipnja. U ponedjeljak, 21. lipnja, prevezena su četiri pacijenta s otoka Hvara, Korčule, Brača i iz Ploča, a u utorak je prevezen još jedan pacijent s otoka Šolte.

Ukupno su pri tome letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera i 395. eskadrila transportnih helikoptera ostvarile 53 leta i 18 sati naleta te prevezle 27 pacijenata.

U ovogodišnjim hitnim zračnim medicinskim prevoženjima posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila i 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a u 2021. godini ukupno su ostvarile nešto manje od 378 naleta u 947 letova, a prevezle ukupno 359 pacijenta i 28 osoba u njihovoj pratnji.

 

Pročitajte još

LIJEPA NAŠA TERITORIJALNO POVEZANA Veličanstveni vatromet za veličanstveni trenutak!

Dulist

[VIDEO] Među prvima smo prošetali Pelješkim mostom!

Dulist

[FOTO/VIDEO] JEDNA HRVATSKA Pelješki most je spojen!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija