Kultura

Inspirirajte se baštinom na predavanju u Konavlima

“Tkanje kultura. Etno baština kao inspiracija za kreativno djelo. Primjer Otti Berger”, naziv je predavanja i radionice koja će se održati u Zavičajnom muzeju Konavala u ponedjeljak, 15. svibnja u 18 sati.

Inspiracija baštinom dvosmjeran je kreativni impuls koji održava na životu baštinske elemente istovremeno otvarajući nove kreativne mogućnosti, a u svim vrstama izričaja uvijek mogućnost za novu kreaciju. Iz perspektive struke mogućnosti i problematiku će predstaviti profesorica Ljubica Marčetić Marinović, inače izv. prof. mag. art. s Umjetničke akademije u Splitu.

Nakon predavanja uslijedit će rasprava i interaktivna radionica. Iz Zavičajnog muzeja Konavala pozivaju sve koji se bave vezom, tkanjem, keramikom ili bilo kakvim drugim oblikovanjem, a traže nadahnuće u baštinskom da se pridruže predavanju.

Prof. Ljubica Marčetić Marinović, rođena Zadranka, obrazovana za produkt dizajnericu na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, radni vijek provodi kao nastavnica dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Privatno poduzetništvo ostvaruje već 1997. godine osnivajući Studio za grafičko oblikovanje Lik u kojem samostalno radi grafičke poslove kreiranja identitetskih sustava. Radove kojima propituje teme edukacije u dizajnu, ekologije te pojedine nastale za kulturne institucije, izlaže međunarodno. U Zadru je zajedno s majkom Lucijom Marinović tijekom petnaest godina izrađivala i prodavala rukotvorine. Živi i radi u Zadru i Splitu.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist