Kultura

ŽIVA KNJIŽNICA Književnica Olja Savičević Ivančević susrest će se sa srednjoškolcima

Književnica i pjesnikinja Olja Savičević Ivančević susrest će se sa srednjoškolcima u utorak, 16. svibnja u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Ovo gostovanje dio je projekta „Živa knjižnica – ne sudi ljude po koricama“ koji Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik provodi u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Ekonomskom i trgovačkom školom Dubrovnik i Društvom psihologa Dubrovnik. Autorica će predstaviti svoj novi roman „Ljeta s Marijom“ i dnevničke zapise „Pisma čitateljici“. S obzirom na to da je cilj projekta „Živa knjižnica“ smanjiti predrasude, kao i povećati svjesnost o drugome koji je zapravo isti kao mi, s autoricom ćemo razgovarati o ženama u književnosti, o ženskim književnim likovima, kao i o ženama književnicima, kako ih vidimo, koliko ih čitamo, zašto ih čitamo ili ne čitamo dovoljno. U ovom će susretu sa srednjoškolcima jedna od naših najboljih živućih autorica postati na neki način živa knjiga koja će, nadamo se, potaknuti naše srednjoškolce na više čitanja, ali i na više razumijevanja književnosti, kao i samog života.

Razgovor će moderirati Mariela Marković, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i voditeljica projekta.

 

Foto: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

U SALOČI OD ZRCALA Počinju ‘Dani poezije’

Dulist

[FOTO] POKLON LOPUĐANIMA Prvi ovogodišnji koncert u crkvi sv. Nikole

Dulist

Nikola Nino Dubčić predstavlja se s izložbom ‘Promatranje’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija