Politika

INICIJATORI SPOMEN PLOČE U MORINJU Crnogorski parlament smijenio ministre Konjevića i Krivokapića

INICIJATORI SPOMEN PLOČE U MORINJU Crnogorski parlament smijenio ministre Konjevića i Krivokapića

Crnogorski parlament smijenio je ministre obrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, inicijatore postavljanja spomen ploče u logoru Morinj, na sjednici koja je završila u subotu rano ujutro, prenosi HRT. Inicijativu za njihovu smjenu podnio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, čijoj vladi je sredinom kolovoza izglasano nepovjerenje.

Upravo su Konjević i Krivokapić inicijatori postavljanja spomen-ploče u bivšem logoru za hrvatske zarobljenike Morinju, nedaleko od Kotora, čije je uklanjanje naložila crnogorska inspekcija. Premijer Abazović je kasnije rekao da su to učinili bez konzultacija s vladom i suprotno zakonu o spomen obilježjima. Za smjenu Konjevića i Krivokapića glasali su zastupnici prosrpskog Demokratskog fronta, koalicija ‘Mir je naša nacija’ bivšeg predsjednika parlamenta Alekse Bečića, te Abazovićeva koalicije ‘Crno na bijelo’.

U plenarnoj sali tijekom glasanja nisu bili zastupnici DPS-a Mila Đukanovića, te Konjevićevog i Krivokapićevog SDP-a, SD-a, Liberalne partije, Bošnjačke stranke i zastupnici kluba albanskih stranaka. Konjević i Krivokapić od prvih dana vlade, koja je izabrana u travnju, osporavali su odluke premijera Abazovića, a posebno su se usprotivili potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Upravo je temeljni ugovor bio glavni razlog zbog kojeg je Abazovićeva vlada pala u parlamentu 20. kolovoza.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist