Grad

Inicijativa ‘TUP urbana četvrt’: Vjerujemo kako će se ova kupovina gradu isplatiti višestruko

Nakon što je DuList prvi pisao kako je UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu od 10 milijuna i 201 tisuću eura za kupnju kompleksa TUP, čime bi sam Grad Dubrovnik postaje njegov mogući vlasnik, a što je i potvrdio gradonačelnik Mato Franković, oglasili su se iz inicijative ‘TUP urbana četvrt’.

– Nastavno na izjavu gradonačelnika o kupovini TUPa, možemo kao inicijativa ‘TUP urbana četvrt’ izraziti svoje zadovoljstvo smjerom kojim je Grad krenuo. Svjesni smo da je kupovina TUPa proces koji traje te podržavamo gradonačelnika u namjeri da se TUP ostavi građanima i njihovim potrebama, ali također vjerujemo da će se ova kupovina gradu isplatiti višestruko ne samo financijski kroz najmove nego i kroz rješavanje gradskih prostornih problema te kroz generiranje novih radnih mjesta koje ovakve transformacije prate. Mi, članovi inicijative, poduzetnici i udruge, umjetnici i obrtnici, nastavljamo dalje razvijati i stvarati urbane sadržaje za naše sugrađane, ali i za sve posjetitelje grada. Nadamo se da ćemo u suradnji s Gradom očuvanjem TUPa odati priznanje svemu onome što je TUP predstavljao za razvoj i obranu grada kroz povijest, ali i zajednički s Gradom graditi TUP budućnosti, TUP urbanu četvrt, mjesto suradnje javnog i privatnog za dobrobit građana i lokalne zajednice – poručili su.

Pročitajte još

Za 228 podstanara isplaćeno gotovo 287 tisuća kuna subvencija

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

AGLOMERACIJA DUBROVNIK Započeli radovi vodoopskrbe i odvodnje u Malom Zatonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija